Aštuntą rungtynių minutę pergalingą įvartį pelnė Gonzalo Higuainas. Tai pirmas jo taiklus smūgis pasaulio čempionate Brazilijoje. Gonzalo buvo pripažintas geriausiu šių rungtynių žaidėju.

Argentina į pasaulio čempionato pusfinalį pateko pirmą kartą nuo 1990 metų. Prieš 24 metus argentiniečiai Italijoje vykusiose pirmenybėse liko antri - finale pralaimėjo Vokietijos futbolininkams.

Abi rinktinės šiose pasaulio pirmenybėse iki ketvirtfinalio dvikovos nebuvo suklupusios – iškovojo po keturias pergales. Argentinos futbolininkai pagaliau įveikė ketvirtfinalio barjerą - pastaruosiuose dviejuose čempionatuose (2006 ir 2010 metais) šio etapo įveikti jiems nepavyko. Iškovoję penktą pergalę iš eilės, argentiniečiai pakartojo savo geriausią pasiekimą planetos čempionatuose.

Argentinos rinktinė pusfinalyje žais su Olandijos komanda, kuri tik po 11 m baudinių 4:3 palaužė Kosta Rikos futbolininkus.

Viena pusfinalio pora jau aiški. Ją sudaro penktadienį ketvirtfinaliuose triumfavusios Vokietijos ir šeimininkės Brazilijos rinktinės.

Rezultatas:

Argentina 1-0 Belgija

8' [1-0] Gonzalo Higuain

Rungtynių statistika (Argentina - Belgija):

Įvarčiai: 1 - 0
Smūgiai: 10 - 11
Smūgiai į vartus: 7 - 5
Kampiniai: 3 - 4
Nuošalės: 1 - 6
Pražangos: 11 - 14
Geltonos kortelės: 1 - 2
Raudonos kortelės: 0 - 0
Kamuolio kontrolė: 51 proc. - 49 proc.

Rungtynių eiga:

Dukart pasaulio čempionai argentiniečiai FIFA reitinge yra penktoje vietoje. Belgai, kurių geriausias pasirodymas pasaulio čempionatuose užfiksuotas 1986 metais (4 vieta), šiame reitinge yra vienuolikti.

Tai buvo penktas Argentinos ir Belgijos nacionalinių futbolo rinktinių mačas. Keturiuose iki šiol vykusiuose tris pergales šventė argentiniečiai, vieną belgai.

Argentinos rinktinę į pergales kol kas vedė Lionelis Messi. Ji įmušė daugiau nei pusę ekipos įvarčių – keturis. Daugybę galingų žaidėjų subūrusi Belgijos ekipa sunkiai įsivažiavo, tačiau aštuntfinalyje jau demonstravo tokį žaidimą, kokio iš jos daugelis tikėjosi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (321)