M. Hummelso smūgis galva buvo ne perspėjimo signalas, o tikra raudona kortelė „mėlyniesiems“.

Prancūzai turėjo dar 77 minutes, kad atidėtų savo kelionę namo, ir darė viską, bandydami priversti M. Neuerį ištraukti kamuolį iš savo vartų. Bet šįkart Didier Deschampso auklėtiniai susidūrė su komanda, kuri nepanikavo spaudžiama ir nesileido uždaroma savo baudos aikštelėje.

„Abi komandos gindamosis sužaidė puikiai. Progų mušti įvarčius beveik nebuvo – tokį planą mes ir buvome paruošę prieš rungtynes. Žinodami, kokie pavojingi Prancūzijos puolėjai, norėjome jiems nepalikti jokių šansų. Yohannas Cabaye ir Paulis Pogba tą patį padarė mums aikštės viduryje – turėjome pulti plačiai. Todėl ir sugrąžinau Phillipe'ą Lahmą į dešinio krašto gynėjo poziciją.

Prancūzija stengėsi iš paskutiniųjų, kad išlygintų rezultatą, bet M. Hummelsas ir J. Boatengas buvo neįveikiami, kaip ir M. Neueris, kai tik prireikdavo jo paslaugų. Jau keturis kartus iš eilės pasaulio čempionatuose pasiekėme pusfinalį, reikia dėti dar vieną žingsnį“, – mačą apžvelgė J. Lowas.

Tuo tarpu Braziliją jau paliekantys prancūzai po rungtynių dūsavo iš nusivylimo: po 90 minučių „Maracana“ stadione jie nesijautė buvę prastesni už konkurentus.

„Buvo visiškai lygios rungtynės. Labai sunku susitaikyti su rezultatu, bet reikia tai padaryti“, – save ramino saugas Y. Cabaye.

„Gaila sustoti tik dėl vienos klaidos gynyboje. Vokiečiai neturėjo progų, bet jiems pasisekė“, – guodėsi kitas saugas Mathieu Valbuena.

Savo ruožtu, D. Deschampsas spaudos konferencijoje po dvikovos buvo liūdnas, bet santūrus.

„Esame liūdni, nusivylę ir susierzinę, bet turime gyventi toliau. Tikiuosi, ši jauna komanda kartu žais dar daugelį metų. Jos ateitis tikrai yra daug žadanti“, – į priekį žvelgė Prancūzijos rinktinės vairininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)