Šiuo metu šis žaidėjas atstovauja AC „Milan“ (Italija) klubui ir specialiai pasaulio futbolo čempionatui skirtoje „adidas“ laidoje „Atsarginis žaidėjų suolelis“ sutiko pasidalinti savo mintimis ne tik apie šio čempionato staigmenas, bet ir apie Braziliją, savo įsimintiniausius įvarčius ir legendinį Marakanos stadioną.

„Stebėti gyvai pasaulio futbolo čempionatą savo šalyje – tai neįtikėtinas jausmas, atmosfera esanti stadionuose ir miestuose tarsi įelektrinta futbolo karštinės. Visa šalis gyvena futbolo žaidimu, kiekvienas gali jį stebėti, tai ne tik vienija mūsų šalį, tai vienija viso pasaulio sirgalius“, – teigia Kaka.

Paklaustas apie geriausias akimirkas žaidžiant futbolą, Kaka nedvejodamas atsakė „Marakana“.

„Būtent šiame stadione įvyko daugybė svarbių momentų tiek mano karjeroje, tiek asmeniniame gyvenime. Žaisdamas Brazilijos rinktinėje 2007 metais įmušiau įvartį, po kurio visi sirgaliai esantys stadione pradėjo dainuoti: „jis yra geriausias pasaulyje“. Tai buvo iš ties jaudinantis momentas, jaučiausi tikrai taip tarsi toks ir esu. Netrukus po to iš tikrųjų laimėjau 2007 metų geriausio žaidėjo apdovanojimą. Svajonė tapo realybe. Mano pėdos antspaudas atsirado šalia tokių mano dievaičių ir futbolo legendų kaip Pele ir Zico. Marakanos stadionas – tai legenda ne tik visai mūsų šaliai, bet ir visam pasauliui, todėl dieną, kuomet čia pirmą kartą atėjau žaisti kaip profesionalus futbolininkas, atsimenu kaip vakar. Negalėjau patikėti eidamas tuneliu į aikštę, kad čia žaisiu.“

Paklaustas apie brazilus ir futbolą, Kaka atsakė, kad negali paaiškinti kodėl brazilai taip dievina šį žaidimą, bet beveik neabejoja, kad tai yra jų kultūros dalis. „Atėję į paplūdimį jūs pamatysite aplink žaidžiančius vaikus, atvykę į klubą – jaunimą. Pats prisimenu kaip mes paplūdimyje susirinkę keliese, vartus pasidarę iš kokosų riešutų kamuolį spardydavome nuo ryto iki vakaro. Tai tarsi įaugę į mūsų kraują“, – teigia čempionas.

Nors pats šiame čempionate nepadeda Brazilijos rinktinei, tačiau tiki, kad ji gali laimėti: „Komanda turi tokį stiprų palaikymą, kuris net sunkiausiomis minutėmis priverčia nepasiduoti ir žaisti gerai iki pabaigos.“

Pats stebintis čempionato rungtynes Kaka kaip didžiausią staigmeną įvardijo Kosta Rikos rinktinės pergales, o jo nuomone išsiskiriantys žaidėjai – Karimas Benzema (Prancūzija), Robinas van Persis (Olandija), Arjenas Robinas ir Thomas Muelleris (Vokietija).

Ar pavyks Brazilijos rinktinei visos šalies akivaizdoje iškovoti čempionų taurę, sužinosime jau liepos 13 dieną. Tačiau iki tols dar laukia įtemptos rungtynės, priešakyje – Kolumbijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)