Komandų naujienos:

M. Moallimas apie Olandiją: Vėl visų dėmesys į tai, kokią taktinę schemą pasirinks Louisas van Gaalas. 5-3-2 veikė tiesiog puikiai rungtynėse su Čile ir Ispanija. Robinas van Persie grįžta po mačo, kurį turėjo praleisti dėl diskvalifikacijos. Tačiau Leroy Feras, mače su Čile pakilęs nuo suolo ir pasirodęs tiesiog puikiai, galima sakyti, ir nulėmęs rungtynių baigtį, treniruotės metu patyrė traumą. Gynėjas Bruno Martins Indi atsigavo po smegenų sutrenkimo ir ko gero bus įtrauktas į pagrindinę sudėtį. Georginio Wijnaldumas turėtų išsaugoti savo vietą saugų linijoje.

J. R. Avilesas apie Meksika: Meksika į atkrentamąsias keliauja kupina pasitikėjimo ir pasiruošusi sukurti istoriją. Tai ji turės padaryti be kylančios žvaigždės Jose Juano Vazquezo, kuris mačą su olandais praleis dėl kortelių. Veteranas, buvęs PSV Eindhoven ir Londono „Fulham“ klubų žaidėjas Carlosas Salcido užims jauno atraminio saugo vietą. Natūraliai kairys gynėjas C. Salcido atraminio saugo pozicijoje yra žaidęs ir anksčiau - pavyzdžiui, Londono olimpinėse žaidynėse, kur Meksika iškovojo auksą.

Sportinė forma:

M. Moallimas: „Aparatas, užprogramuotas pergalėms“. Taip olandų žaidimą apibūdino G. Wijnaldumas po grupės rungtynių. L. Van Gaalas nuo pat pradžių leido suprasti: pergalės svarbiau akiai patrauklaus futbolo. Jo komanda, žinodama savo silpnąsias vietas, žaidžia taip, kad išnaudotų stipriąsias. Net jei savo šalyje olandų žaidimas jau vadinamas „olandišku catenaccio“ (aliuzija į itališką catenaccio - žaidimą, paremtą gynyba) - kiekvienos rungtynės turi prasidėti nuo specialaus taktinio plano, ir mačas su Čile nebuvo išimtis. L. Van Gaalo tikslas buvo - nuolat grasinti kontratakomis. Gal tai nėra pats patraukliausias futbolas, tačiau istorija prisimena tik rezultatą.

J. R. Avilesas: Rungtynėse su Kroatija Meksikos rinktinė suspindėjo ryškiausiomis spalvomis. Per pirmus du mačus meksikiečiai strigo puolime, pelnydami vos vieną (įskaitytą) įvartį. Tačiau rungtynėse su kroatais pagaliau rado savo ritmą, o visus tris įvarčius pelnė trijų skirtingų pozicijų žaidėjai. Kalbant apie gynybą, Meksika yra geriausioje formoje. Žinoma, jos laukia rimtas išbandymas mače su olandais. Istoriškai silpnoji Meksikos vieta, dėl ūgio trūkumo, visuomet būdavo gynyba standartinėse situacijose. Mače su kroatais su šia užduotimi Meksika susitvarkė, nors brazilai standartinėse situacijoje kėlė didelį pavojų ir tik fantastiškas vartininko Guillermo Ochoa žaidimas gelbėjo nuo įvarčių.

Ką sako treneriai:

Olandijos treneris L. van Gaalas: Visos mintys tik apie pergalę. Manau, paruošime taktiką, kuri leis ją pasiekti. Tuo futbolas, manau, ir paremtas.

Meksikos treneris Miguelis Herrera: Tai viena iš įtampos rūšių, kuri teikia malonumą. Žinome, kad turime išeiti ir laimėti. Abi komandos tai žino. Jei nelaimime, keliaujame namo. Labai gerai žaidžiame gynyboje. Praleidome vos vieną įvartį ir tik todėl, kad sumažinome žaidimo intensyvumą paskutinėmis mačo su kroatais minutėmis. Bet tai daugiau nenutiks.

Lyderiai:

M. Moallimas: Ryškiausiai žiba žmogus, kuris dar prieš turnyrą buvo vadinamas pavojingiausiu žaidėju Olandijos rinktinėje. Arjenas Robbenas, maudydamas visus iš eilės dvikovose vienas prieš vieną, „atidirba“ už tą nelemtą baudinį, nerealizuotą prieš ketverius metus Johanesburge. Trys įvarčiai ir vienas rezultatyvus perdavimas. Oranžiniai perdavimais ieškos šio žaidėjo kaip įmanoma dažniau: A. Robbeno greitis ir aštrūs judesiai – rimtas iššūkis Meksikos gynybai.

J. R. Avilesas: Vartininkas G. Ochoa buvo tiesiog nuostabus nulinėse lygiosiose su Brazilija, ir nepalieka jausmas, kad toks jis gali būti ir žaisdamas prieš R. Van Persie ir A. Robbeną.

Įvarčiai pagrindiniu laiku:

M. Moallimas: Turint galvoje, kad olandai muša po 3,3 įvarčio šiame turnyre bei šios rinktinės puolėjų sportinę formą (R. Van Persie - 12 įvarčių per 13 rungtynių, A. Robbenas – 8 per 9, o Memphis Depay – 2 per 2) - įvarčių bus.

J. R. Avilesas: Įvarčius pelnys abi komandos. Meksikos trenerio M. Herrera prapaguojamas puolimo mentalitetas, sujungtas su puikia meksikiečių darbo etika - prieš meistrišką olandų sugebėjimą kontratakuoti: įvarčių privalo būti.

Rezultatas:

M. Moallimas: Olandija 2-1 Meksika

J. R. Avilesas: Olandija 1-2 Meksika

Komandų palyginimas:

Olandija - Meksika

FIFA reitingas: 15 - 20

Taškai grupėje: 9 - 7

Įvarčių santykis: 10:3 - 4:1

Rezultatyvūs perdavimai: 6 - 3

Atakos: 89 - 107

Smūgiai: 41 - 34

Smūgiai į vartų plotą: 33 - 15

Tolimi smūgiai: 14 - 6

Solo reidai į baudos aikštelę: 15 -4

Nuošalės: 7 - 6

Perdavimų tikslumas: 70 proc. - 80 proc.

Skersavimų tikslumas: 33 proc. - 25 proc.

Kampiniai: 5 - 14

Laimėtos mikrodvikovos: 22 - 31

Atremti smūgiai: 6 - 8

Pražangos: 68 - 41

Geltonos kortelės: 5 - 5

Raudonos kortelės: 0 - 0