Rusai nesugebėjo įveikti Alžyro komandos – 1:1 (1:0), o pusę rungtynių mažumoje žaidė belgai 1:0 (0:0) palaužė korėjiečius bei šventė trečią pergalę iš eilės.

Vos tašką per du turus sukrapščiusiai Rusijos rinktinei ketvirtadienį reikėjo pačiai įveikti Alžyrą ir sulaukti Pietų Korėjos kluptelėjimo dvikovoje su Belgija. Savo ruožtu afrikiečius visiškai tenkino lygiosios.

Rusai pirmieji išsiveržė į priekį, kai jau 6 min. gražų įvartį galva pelnė Aleksandras Kokorinas, pasinaudojęs tuo, kad varžovai trumpam buvo likę mažumoje – už aikštės ribų pagalba buvo suteikiama galvą prasikirtusiam Sofiane Feghouli.

Praleidę ankstyvą įvartį alžyriečiai netruko perimti iniciatyvos ir po pertraukos, 60 min., Islamas Slimani taip pat galva išlygino rezultatą – 1:1. Iškart po šio epizodo afrikiečiai atsitraukė į gynybą ir drausmingai atmušinėjo Rusijos futbolininkų atakas, kurios daugiau taip niekuo ir nesibaigė.

Alžyro atstovai į planetos pirmenybių aštuntfinalį žengė pirmą kartą istorijoje. Rusai paskutinįsyk grupių etapą sėkmingai įveikė 1986-aisiais, kai dar buvo SSRS.

Telieka paminėti, kad rusus treniruojantis Fabio Capello – brangiausiai apmokamas strategas tarp visų dalyvių.

Visos aštuntfinalio poros: Brazilija – Čilė, Olandija – Meksika, Kolumbija – Urugvajus, Kosta Rika – Graikija, Prancūzija – Nigerija, Argentina – Šveicarija, Vokietija – Alžyras ir Belgija – JAV.

Rungtynės:

Alžyras 1 – 1 Rusija
6' [1 – 1] Aleksandr Kokorin
60' [1 – 1] Islam Slimani

Komandų statistika: Alžyras – Rusija

Smūgiai į vartų plotą: 7 – 4

Kamuolio valdymas (proc.): 48 – 52

Kampiniai: 3 – 4

Nuošalės: 2 – 3

Pražangos: 15 – 13

Geltonos kortelės: 3 – 2

Raudonos kortelės: 0 – 0.

Rungtynių eiga:

Pergalingai žygiuojanti Belgijos rinktinė 1:0 (0:0) nugalėjo Pietų Korėją ir kartu su Olandija, Kolumbija bei Argentina tapo vienintelėmis komandomis, grupių varžybų etape surinkusiomis visus 9 taškus.

78 min. pasižymėjo Janas Vertonghenas, pataisęs Divocko Origio šūvį.

Belgams kojos nepakišo nei tai, kad treneris Marcas Wilmotsas ketvirtadienį pataupė Edeną Hazardą ir kelis kitus savo lyderius, nei tai, kad nuo 45 min. jie žaidė mažumoje – be raudona kortele nubausto Steveno Defouro.

Jie jau turėjo kelialapį į kitą etapą, tik dar nebuvo tikri dėl grupės nugalėtojų vardo. Norėdami jį užsitikrinti ir išvengti aštuntfinalio akistatos su Vokietijos komanda, jie mače su korėjiečiais turėjo pasiekti bent lygiąsias.

Rungtynės:

Pietų Korėja 0 – 1 Belgija
78' [0 – 1] Jan Vertonghen

45' Steven Defour (Belgija) parodyta raudona kortelė

Komandų statistika: Pietų Korėja – Belgija

Smūgiai į vartų plotą: 6 – 8

Kamuolio valdymas (proc.): 51 – 49

Kampiniai: 7 – 4

Nuošalės: 1 – 4

Pražangos: 16 – 11

Geltonos kortelės: 1 – 1

Raudonos kortelės: 0 – 1.

Rungtynių eiga:

Galutinė H grupės turnyro lentelė:

1.Belgija33004:19
2.Alžyras31116:54
3.Rusija30212:32
4.Pietų Korėja30124:61

Penktadienį čempionate – pirma laisva diena, o šeštadienį prasidės aštuntfinalio mūšiai.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-ais čia triumfavo Urugvajaus rinktinė, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net 171772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2669)