Pasaulio pirmenybės Cesare Prandelli treniruojamai komandai jau baigėsi, bet italai reikalauja, kad į aikštę Brazilijoje daugiau neišbėgtų ir tolyn žengusių urugvajiečių lyderis.

Keisto įpročio kandžioti savo priešininkus neatsikratantis L. Suarezas mačo su Italija antrame kėlinyje susirado naują auką, iš nugaros krimstelėjęs G. Chiellini petį.

„Jis vėl tai padarė. Tikra beprotybė – chroniška ir, panašu, nebevaldoma. Su tokiu elgesiu futbolo aikštėje, kurią stebi visas pasaulis, negalima taikstytis. L. Suarezas turi būti griežtai nubaustas – jam planetos čempionatas turėjo baigtis šiandien“, – pasišlykštėjęs „Liverpool“ (Anglija) klubo atstovo poelgiu ilgos diskvalifikacijos reikalauja „La Gazzetta dello Sport“.

Bausmės rungtynių metu L. Suarezas išvengė – nors G. Chiellini pribėgęs prie teisėjo demonstravo jam oponento dantų žymes sau ant peties, urugvajietis nebuvo net įspėtas.

Po rungtynių G. Chiellini buvo dvigubai apmaudžiau ir dėl to, jog kiek anksčiau jo komandos draugui Claudio Marchisio buvo parodyta raudona kortelė už futbole kur kas įprastesnę pražangą.

„Juokinga. C. Marchisio pašalinimas buvo absurdiškas, bet absurdiškiau tai, kad L. Suarezas nebuvo nubaustas. Jis privalėjo būti išvarytas iš aikštės“, – niršo G. Chiellini.

Giorgio Chiellini nukentėjo nuo Luiso Suarezo

Savo dantų įspaudą ant varžovo L. Suarezas paliko jau trečią kartą. 2010 metais, kuomet atstovavo Amsterdamo „Ajax“ (Olandija), jis įkando Eindhoveno PSV saugui Otmanui Bakkalui į kaklą, o pernai nuo L. Suarezo taip pat nukentėjo Londono „Chelsea“ gynėjo Branislavo Ivanovičiaus ranka. Anglijos futbolo asociacija tuomet L. Suarezą diskvalifikavo net dešimčiai rungtynių.

Jei FIFA, remdamasi vaizdo medžiaga, taip pat griežtai įvertins urugvajiečio elgesį, Italijai nuo to veikiausiai bus tik menka paguoda. Antradienį lemiamas D grupės rungtynes C. Prandelli auklėtiniai pralaimėjo 0:1 ir pasitraukė iš kovos, o Urugvajus kartu su Kosta Rika toliau rungtyniaus planetos pirmenybių aštuntfinalyje.

Siūlome prisiminti, kokiais skandalingais išsišokimais L. Suarezas yra pasižymėjęs aikštėje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)