Žodis „gaidys“ olandiškai skamba ne mažiau dviprasmiškai nei anglų kalboje. Bet pats L. van Gaalas, išgirdęs tokį auklėtinio atsiliepimą, nesutriko.

„Nežinau. Mano žmona niekad to nėra sakiusi“, – replikavo specialistas.

Šiaip ar taip, keisdamas savo futbolininkus L. van Gaalas ir vėl neprašovė pro šalį. Abu įvarčius į Čilės vartus olandams pirmadienį pelnė antrame kėlinyje ant vejos išbėgę Leroy Feras ir Memphisas Depay. Pastarasis įmušė pergalingą įvartį ir antrame Olandijos rinktinės mače su Australija.

Įveikę Čilę 2:0 L. van Gaalo auklėtiniai finišavo pirmoje B grupės vietoje.

„Trys rungtynės, devyni taškai, dešimt įmuštų ir tik trys praleisti įvarčiai. Be to, du iš jų – po 11 m baudinių. Dėl visų šių skaičių labai didžiuojuosi mūsų komanda“, – be nuostolių įveiktą pirmą etapą apžvelgė A. Robbenas, pats kamuolį į vartus siuntęs trissyk.

Olandijos varžovai aštuntfinalyje paaiškės vėlų pirmadienio vakarą po paskutinių A grupės rungtynių. Į pirmąsias dvi vietas čia pretenduoja brazilai, kroatai ir meksikiečiai.

Beje, prieš trečią turą L. van Gaalas buvo itin nepatenkintas dėl to, jog B pogrupio ekipos į aikštę turėjo išbėgti anksčiau nei A grupės kvartetas.

„FIFA žaidžia savo žaidimus. Tai nėra sąžininga. Aš tik tikiuosi, kad Brazilija atliks savo sportinę pareigą. Puikiai įsivaizduoju, kad susitikti su tiek įvarčių mušančia Olandija jie visai nenori“, – pasaulio čempionato šeimininkus nesirinkti sau varžovų aštuntfinalyje ragino L. van Gaalas.

Bet Brazilijos ekipos treneris Luizas Felipe Scolari, išgirdęs tokius kolegos išvedžiojimus, tik pasukiojo pirštu apie smilkinį.

„Kai kurie žmonės išreiškė nuomonę, kad mes galime rinktis, su kuo žaisti aštuntfinalyje. Tokie komentarai yra arba kvaili, arba piktavališki. Kartoju: kvaili arba piktavališki“, – gerokai įpykęs atrėžė L. F. Scolari.

Paskutinėse grupių etapo rungtynėse brazilai susitinka su Kamerūnu, o kroatai varžosi su Meksika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)