Šalies šiaurėje esančiame San Lorenzo mieste gimęs E. Valencia jaunystėje padėdavo karves auginusiam tėvui.

„Kai buvau vaikas, kaime pardavinėdavau pieną, kad galėčiau nusipirkti futbolo batelius. Sunku patikėti, kad dabar esu čia ir dar įmušiau pasaulio čempionate. Tai – neįtikėtinas jausmas“, – džiūgavo saugo ir puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti žaidėjas, dusyk pasiuntęs kamuolį į Hondūro vartus ir padėjęs savo komandai švęsti pergalę 2:1.

Maža to, E. Valencia pelnė ir vienintelį savo ekipos įvartį pirmame mače su šveicarais, kurį Ekvadoras pralaimėjo 1:2. Turėdamas tris taiklius smūgius savo sąskaitoje E. Valencia dalinasi pirmą vietą rezultatyviausių čempionato žaidėjų sąraše su dar keturiais konkurentais: vokiečiu Thomasu Mulleriu, prancūzu Karimu Benzema ir olandais Robinu van Persie bei Arjenu Robbenu.

Tėvynės „Emelec“ klube didžiąją karjeros dalį praleidęs, o šiemet į Meksikos „Pachuca“ ekipą persikėlęs ekvadorietis kitą trečiadienį turės pasistengti dar labiau, nes prieš jį stos Prancūzijos rinktinės gynėjai. 3 taškus turinčiai Ekvadoro komandai būtina pergalė arba palankus rezultatas kitose E grupės rungtynėse tarp Šveicarijos ir Hondūro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)