Vienitelį ir pergalingą įvartį smūgiu galva 44-ą minutę pelnė Bryanas Ruizas.

Abi ekipos ir Kosta Rika, ir Italija sėkmingai pradėjo planetos pirmenybes. Pirmame rate italai 2:1 nugalėjo Angliją, o Kosta Rika 3:1 įveikė Urugvajų.

Italų ir Kosta Rikos penktadienio dvikova buvo labai svarbi anglams, kuriems naudinga buvo tik Italijos rinktinės pergalė. Laimėjus kostarikiečiams, anglai jau po pirmo etapo važiuoja namo. Anglų ir Kosta Rikos paskutinis susitikimas (birželio 24-ą d.) jau neturės reikšmės ir bus tik garbės reikalas.

Italai prieš tai net 15-oje pasaulio čempionato mačų iš eilės pelnydavo bent po vieną įvartį, tačiau 16-ame mače to padaryti nepavyko. Italų likimas dabar spręsis paskutiniame ture antradienį (birželio 24-ą d.) per rungtynes su Urugvajumi. Italams užtenka ir lygiųjų.

Rezultatas:

Italija 0 - 1 Kosta Rika

44' Bryan Ruiz [0 - 1]

Italija: Gianluigi Buffon, Ignazio Abate, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Matteo Darmian, Daniele De Rossi, Antonio Candreva (56' Lorenzo Insigne), Thiago Motta (46' Antonio Cassano), Andrea Pirlo, Claudio Marchisio (69' Alessio Cerci), Mario Balotelli.

Kosta Rika: Keylor Navas, Cristian Gamboa, Oscar Duarte, Giancarlo Gonzalez, Michael Umana, Junior Diaz, Bryan Ruiz (81' Randall Brenes), Yeltsin Tejeda (67' Jose Cubero), Celso Borges, Christian Bolanos, Joel Campbell (74' Marcos Urena).

D grupės turnyro lentelė:

1.Kosta Rika***22004-1+36
2.Italija21012-203
3.Urugvajus21013-4-13
4.Anglija+++20022-4-20

*** - pateko į aštuntfinalį
+++ - po grupių varžybų važiuoja namo

Trečio turo poros:

Kosta Rika - Anglija;
Italija - Urugvajus.

Rungtynių eiga:

Statistika:

Italija - Kosta Rika

įvarčiai: 0 - 1
smūgiai: 10 - 10
smūgiai į vartus: 6 - 6
kampiniai: 7 - 12
nuošalės: 4 - 5
pražangos: 10 - 24
geltonos kortelės: 1 - 1
raudonos kortelės: 0 - 0
kamuolio kontrolė: 58 proc. - 42 proc.

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Thomas Mulleris (Vokietija), Arjenas Robbenas ir Robinas Van Persie (abu - Olandija) - po 3 įvarčius.

Pasaulio futbolo čempionate Brazilijoje dalyvauja 32 rinktinės, kurios pirmame etape suskirstytos į aštuonias grupes. Į pirmenybių aštuntfinalį pateks dvi geriausios kiekvienos grupės ekipas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (741)