Po šio pralaimėjimo urugvajiečių situacija – itin sudėtinga. Jos dar laukia mūšiai su Anglijos ir Italijos ekipomis. Pastarųjų ekipų dvikova - sekmadienį 1.00 val. Lietuvos laiku.

Itin drąsiai susitikimą pradėję kostarikiečiai pirmieji turėjo traukti kamuolį iš savų vartų. Pirmo kėlinio viduryje Joelis Campbellas pargriovė Diego Lugano baudos aikštelėje, o teisėjo paskirtą 11 metrų baudinį sėkmingai realizavo Edinsonas Cavani.

Po pertraukos Kosta Rikos žaidėjai į aikštę grįžo su dviguba energija ir apgulusi varžovų vartus per tris minutes pelnė du įvarčius ir pasiuntė Pietų Amerikos komandą į nokdauną. Po įvartį atitinkamai 54-ą ir 57-ą minutėmis pelnė 21-erių J. Campbellas ir Oscar Duarte.

Urugvajaus komandai nieko itin pavojingo suskurti nepavyko, o vos tik nuo suolelio pakilęs kostarikietis Marco Urena varžovus pasiuntė į nokdauną. Ne gana to, dar per teisėjo pridėtą laiką Maximiliano Pereira gavo raudoną kortelę, kuriam teks praleisti kitas rungtynes. Tuo tarpu tris taškus iškovoję Kosta Rikos futbolininkai intrigą šioje grupėje padidino iki maksimumo.

Urugvajaus komandos treneris Oscaras Tabarezas net ir esant kritinei situacijai nusprendė patausoti po kelio operacijos atsigaunantį Luisą Suarezą bei puolėją pralaikė ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Urugvajus FIFA reitinge užima septintą vietą, o Kosta Rika rikiuojasi 28-oje pozicijoje.

Rungtynėms, kurios vyko „Castelao“ stadione, teisėjavo vokietis Felixas Brychas. Brazilijos mieste Fortalezoje prieš susitikimą kepino 30 laipsnių karštis.

Rungtynės:

Urugvajus 1 - 3 Kosta Rika
24' [1 - 0] Edinson Cavani
54' [1 - 1] Joel Campbell
57' [1 - 2] Oscar Duarte
84' [1 - 3] Marco Urena
90+4' Maximiliano Pereira (Urugvajus) gavo raudoną kortelę

Rungtynių eiga:

Urugvajaus rinktinė pasaulio čempionato finaliniame etape žaidžia jau 11-ą kartą. Ji du kartus yra tapusi čempione (1930 ir 1950) ir tris sykius liko ketvirta (1954, 1970 ir 2010). Tuo tarpu kostarikiečiai šiose pirmenybės dalyvauja ketvirtą kartą. Geriausias jų pasiekimas - patekimas tarp 16-os geriausių pasaulio rinktinių 1990-ais metais Meksikoje.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-aisiais čia triumfavo būtent Urugvajaus komanda, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net 171772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)