„Sėkmė tikrai nebuvo mūsų pusėje, ypač kalbant apie mano žaidimą, tačiau reikia kuo greičiau viską pamiršti ir galvoti, kaip nugalėti Čilę.

Turime pakeisti savo mąstymą, užmiršti tai, kas įvyko šiandien. Turime keturias dienas, per kurias reikia padaryti daug išvadų“, – po mačo sakė. I. Casillasas.

Primename, kad 2010 metų pasaulio futbolo čempionato pradžioje ispanai taip pat patyrę pralaimėjimą – 0:1 nusileido Šveicarijai. Vėliau jie vis tiek tapo pasaulio čempionais.

„Mes mokame priimti kritiką, o mūsų aistruoliai turi teisę mus kritikuot. Aš esu pirmasis, kuris turi visų atsiprašyti“, – liūdnai kalbėjo vartininkas.

Ispanijos rinktinės saugas Xavi po mačo sakė, kad tai skaudžiausia jo karjeros nesėkmė.

„Blogesnio starto nebuvo galima įsivaizduoti. Turim pažiūrėti į save, būti savikritiški ir įveikti Čilę. Visai komandai rungtynės buvo labai blogos“, – kalbėjo Xavi.

Andresas Iniesta: „Mažai ką galima pasakyti, kai rezultatas toks – mažai vietos analizei. Mums dabar reikia kuo mažiau galvoti ir laimėti ateinančias dvi rungtynes – tik tada keliausime į kita etapą.“

Sergio Ramosas: „Jei ir toliau sunkiai dirbsime ir padarysime išvadas, manau, kad tai nepasikartos. Mūsų komandos jėga visada buvo tai, kad po vieną mes nelaimime. Po vieną ir nepralaimime. Tai tikrai nėra svajonių pradžia, bet reikia nieko nekaltinti ir dabar galvoti apie Čilę.“

Xabi Alonso: „Šis pralaimėjimas yra kur kas skaudesnis nei prieš keturis metus patirtas prieš Šveicariją. Šįkart olandai neabejotinai nusipelnė pergalės. Pirmajame kėlinyje mes laikėme žaidimą savo rankose, tačiau po jų įvarčio per daug atsivėrėme. Kai jie įmušė antrą kartą mes turėjome dar daugiau atsiverti, o jie tuo puikiai naudojosi, kūrė pavojingas progas“.

Po rungtynių Ispanijos futbolo rinktinės strategas Vicente del Bosque bandė raminti save ir ispanų sirgalius, nors visas pasaulis jau laidoja „La Furia Roja“.

Strategas be emocijų, tačiau akmeniniu veidu pareiškė: „Tai tik sportas. Taip, mes pralaimėjome ir privalome pripažinti, kad skaudžiai pralaimėjome. Varžovai buvo geresni tik antroje mačo dalyje. Jei Silva būtų pirmame kėlinyje įmušęs, kai pirmavome 1:0, tokio rezultato, koks buvo, tikrai dabar nebūtų. Turiu ir aš, ir komanda pripažinti savo klaidas, tačiau noriu pasakyti, kad kovojome ir siekėme pergalės“.

Bet to jis pripažino, kad aikštėje įvyko keisti dalykai: „Vieni, matydami rezultatą jautė euforiją, kiti krito į depresiją“.

Ispanų treneris teigė, kad būtina kuo greičiau užmiršti nesėkmę: „Dabar reikia užmiršti tą pralaimėjimą ir galvoti apie mačą su Čile. Esame ne itin geroje situacijoje, bet reikia iš jos kapanotis“.

Laikraštis „Marca“ ispanų pralaimėjimą jau pavadino „Pasauliniu pažeminimu“, kiti ispanu portalai irgi netylėjo: „Mums gėda“, „Geriau pažeminimas, bet ne toks paniekinimas“.

Tuo tarpu Ispanijos rinktinės žaidėjas Fernando Torresas aiškino, kad net ir pralaimėjimas 1:5 nekeičia Ispanijos rinktinės planų – siekti apginti čempionų titulą.

„Olandai puikiai sužaidė kraštuose. Jie apskritai sužaidė pasakiškas rungtynes. Žinoma, tai maža paguoda mums. Bet patikėkite, mes ir toliau žaisime savo žaidimą, o rungtynėse su Čile tikrai nesijaudinsime ir negalvosime apie buvusią nesėkmę. Mes esame stiprūs, kad siektume savo tikslų“, – teigė po rungtynių Ispanijos futbolininkas.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)