Paskutinį sykį planetos pirmenybėse dar prieš 12 metų, 2002-ais, Pietų Korėjoje ir Japonijoje kovoję, bet tada net grupės etapo neįveikę rusai šį kartą tikisi pasirodyti kur kas sėkmingiau.

Tuo tikslu nuspręsta iš pagrindų atnaujinti ir nacionalinės komandos aprangą.

Ji – ne tik revoliuciškai lengva, sverianti viso labo 103 gramus (lengviausia pasaulyje), bet ir unikalaus dizaino.

„Didžiausias jos privalumas – dizainas, kurį įkvėpė mūsų šalies pasiekimai kosmose“, – pažymi Rusijos rinktinės atstovai.

Ir iš tiesų, rusai pasaulio čempionate išsiskirs iš visų: į Braziliją jie nusivežė dviejų tipų aprangą – vyšninę (šeimininkų) ir baltą (svečių). Pirma pagal spalvą primena Kremliaus sieną, o antra – kosmonauto kostiumą.

Ant vyšninės aprangos, po šalies herbu – paminklo „Kosmoso užkariautojams“ atvaizdas. Tuo metu baltą puošia dar originalesnis elementas – išlenkto Žemės rutulio horizonto kontūras, simbolizuojantis vaizdą, kurį 1961 metais pamatė pirmas žmonijos istorijoje į kosmosą laivu „Vostok“ pakilęs ir mūsų planetą apskriejęs Jurijus Gagarinas.

Tokią aprangą sukūrusi firma „Adidas“ tarsi siunčia žinutę visiems: jei jau rusai gali užkariauti kosmosą, tai kodėl negali laimėti pasaulio čempionato Brazilijoje?

Tam, panašu, neprieštarautų ir gynėjas Vasilijus Berezuckis.

„Manau, kad patekimas į ketvirtfinalį ar pusfinalį mums būtų neblogas rezultatas. Bet norisi, žinoma, daugiau“, – svajoja jis.

„Kremliaus sienos spalva labai graži. Kai kas į tai, kad buvo pasirinkta būtent ji, reagavo neigiamai, bet man asmeniškai vyšninė apranga labai patinka, – pridūrė V. Berezuckis.

Saugas Aleksandras Samedovas irgi patenkintas tuo, ką dėvės Brazilijoje.

„Apranga kaip reikiant: ir graži, ir lengva. Dabar svarbiausia nepadaryti jai gėdos“, – teigė jis.

Primename, kad Rusijos rinktinė žais H grupėje kartu su Belgija, Pietų Korėja ir Alžyru. Rusai pirmame mače su korėjiečiais bus laikomi formaliais aikštės šeimininkais, o dvikovose su belgais ir alžyriečiais – svečiais.

Iš kitų rinktinių aprangų originalumu išsiskiria Gana ir Kamerūnas, kurių marškinėliai išmarginti tautiniais raštais.
Kamerūno rinktinės apranga
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)