„Tai neįtikėtina, pačios svarbiausios rungtynės mano gyvenime. Tai labai svabus įvykis, paliksiantis gilų įspaudą tiek mano, tiek žaidėjų gyvenime. Nė vienas olandas dar nėra tapęs pasaulio čempionu ir tai yra ypatinga galimybė“, – teigė B. van Marwijkas.

Strategas pažymėjo, kad jo auklėtiniams svarbu išsaugoti savo žaidimą ir nieko nebijoti.

„Jie turi išlikti savimi ir nebijoti žaisti su ispanais. Nugalėjome brazilus, o ispanai įveikė Vokietiją. Komandine prasme, rinktinės finalininkės yra geriausios pasaulyje. Ispanai žaidė kiek gražiau nei mes, tačiau kiekviena ekipa turi savo stilių ir derinasi prie priešininko“.

Olandijos futbolininkai šeštadienį stengėsi atsikratyti minčių apie finalą ir prasiblaškyti. Prieš vakarinę treniruotę komanda apsilankė Johanesburgo zoologijos sode.

Ispanijos rinktinės saugas ir vienas lyderių Andresas Iniesta žurnalistams pripažino, kad jo komandai finale teks dar labiau pagerinti žaidimą.

„Žaisime geriau, nes turime tai daryti, jei norime laimėti taurę. Tai, ką mes atlikome pusfinalyje, tikrai nepadės mums laimėti finalo. Tačiau aš tikiu savo komandos draugais ir galvoju, kad šie vaikinai gali žengti lemiamą žingsnį“, – tikino A. Iniesta.

„Žaisime su priešininku, kuris nusipelnė finalo, – kaip visada pagarbiai apie varžovus atsiliepė Ispanijos rinktinės strategas Vicente del Bosque. – Tai bus dviejų komandų, turinčių puikius žaidėjus ir kuriančių gražų futbolą, akistata. Abi ekipos yra praktiškai identiškos, kalbant apie žaidimą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją