„Tai tipiškai olandiška: kai prasideda oranžinė karštinė, visi nori būti jos dalimi“, – teigė kelionių agentūros „Corendon“ atstovas Dickas Gussenas.

Ši kelionių agentūra užsakė du papildomus „Boeing 747“ lėktuvus, kurie šeštadienio naktį į Johanesburgą nuskraidins maždaug 1 tūkst. futbolo sirgalių. Jie už bilietus paklojo po 2 tūkst. eurų.

Į šią kainą įskaičiuotas naktinis skrydis ir kelionė autobusu į stadioną sekmadienio rungtynėms bei skrydis atgal namo.

„Jie kelyje išbus 48 valandas“, – teigė D. Gussenas ir pridūrė, kad daugelis vykstančiųjų jau turi bilietus į rungtynes ar netrukus juos turės.

Likusieji be bilietų, rungtynes stebės dideliuose ekranuose, pastatytuose įvairiose Johanesburgo vietose.

„Tai vyksta vieną kartą gyvenime. Žmonės tiesiog nori tame dalyvauti“, – kalbėjo jis.

Po antradienio pergalės pusfinalyje, visa šalis užsikrėtė futbolo karštine. Sekmadienį visoje šalyje ketinama pastatyti didžiulius ekranus, kuriuose bus galima stebėti rungtynes. Tačiau tūkstančiai futbolo sirgalių užtvindė kelionių kompanijas, tikėdamiesi nuvykti į PAR.

„Mūsų telefonai nenutyla“, – teigė kelionių kompanijos „Oad“ rinkodaros direktorius Wimas Gramsma.

Anot jo, į kompaniją kreipėsi 8 tūkst. į PAR nukeliauti norinčių žmonių, tačiau tik maždaug tūkstančiui jų nusišypsos sėkmė.

„Kai tik gausime informaciją iš FIFA apie tai, kiek papildomų bilietų bus skirta, suorganizuosime skrydžius, viešbučius ir pergabenimą, laukiančiuosius informuosime elektroniniu paštu“, – pasakojo W. Gramsma.

„Man keista, kad tiek daug žmonių pasirengę taip staigiai mokėti tiek pinigų ir vykti taip toli“, – pridūrė jis.

Kelionių kompanijos TUI atstovė Simone van den Berk teigė, kad paskutinės minutės skrydžio į PAR laukia maždaug 5 tūkst. žmonių.

„Mes priklausomi nuo papildomų bilietų į rungtynes ir papildomų vietų lėktuvuose. Kol kas pavyko suorganizuoti papildomą skrydį į Johanesburgą – šį rytą lėktuvas išskraidino 272 žmones“, – teigė ji.

Anot jos, kelionių paklausa smarkiai augo, kai Olandijos rinktinė skynėsi į priekį pasaulio čempionate, o viršūnę ji pasiekė paaiškėjus, kad olandai žais finale.

„Taip, PAR toli, ten keliauti brangu, be to, daug rašyta apie saugumo problemas, tačiau tai pasaulio čempionatas ir mes jo finale. Žmonės nori tame dalyvauti“, – teigė kelionių kompanijos atstovė.

Danijos oro bendrovė KLM teigė numačiusi tris papildomus skrydžius, kurie šeštadienio naktį iš Amsterdamo į Pietų Afriką nugabens 1 tūkst. žmonių.

„Norėtume padaryti daugiau, tačiau pareigūnai gali duoti leidimus tik tam tikram skrydžių skaičiui. Bijau, kad kai kuriem žmonėms teks nusivilti“, – teigė bendrovės atstovė spaudai Ellen van Ginkel.

Olandijos futbolo organizacija KNVB teigė paprašiusi FIFA papildomų bilietų į finalą. Kol kas į šias rungtynes bilietus įsigijo 2,9 tūkst. olandų futbolo mėgėjų. Už juos jie mokėjo nuo 350 iki 790 eurų.