Vartininkas: Iker Casillas (Ispanija)

Rungtynių su Paragvajumi metu atrėmė 11 metrų baudinį, o dvikovos pabaigoje - pavojingus Lucaso Barrioso ir Roque Santa Cruzo smūgius. Galbūt nežibėjo čempionate, tačiau sužaidė patikimai, kai to labiausiai reikėjo.

Kairysis gynėjas: Gregory Van Der Wiel (Olandija)

Puikiai rungtyniaujantis jaunas olandas žavi mane. Jis - stereotipinis Olandijos rinktinės krašto gynėjas - greitas, agresyvus, nebijantis varytis kamuolio. "Ajax" narys nebijo imtis iniciatyvos.

Vidurio gynėjas: Arne Friedrich (VOkietija)

Dar vienas puikus Berlyno "Hertha" praėjusį sezoną atstovavusio futbolininko pasirodymas stabdant Carlosą Tevezą, Lionelį Messi ir Gonzalo Higuainą. Neatrodė, kad argentiniečiai galėtų įmušti.

Vidurio gynėjas: Andre Ooijer (Olandija)

Veteranas, ketvirtfinalyje pasirodęs tik todėl, kad Joris Mathijsenas per apšilimą patyrė traumą. Žaidė daugiau nei patikimai ir padėjo olandams eliminuoti Braziliją.

Dešiniojo krašto gynėjas: Philipp Lahm (Vokietija)

Puikus turnyras šiam futbolininkui. Įkvepiantis kapitono žaidimas padėjo įveikti Angliją, o dar įspūdingiau jis žaidė prieš Argentiną. Vienas mano kolega sakė, kad nenorėtų Anglijos rinktinėje matyti nei vieno vokiečio. Tikrai?

Saugas: Wesley Sneijder (OLandija)

Kai manai, kad sezonas Milano "Inter" klube buvo ir taip puikus, Sneijderis žiba dar ir rinktinėje. Pelnęs jau keturis įvarčius jis yra tikras rinktinės lyderis.

Saugas: Andres Iniesta (Ispanija)

Kartais galėjo atrodyti, kad Ispanija buksuoja, tačiau kai reikėjo, Iniesta buvo vienas tų, kuris labiausiai prisidėjo prie sunkios pergalės. Tikras įkvėpimas jauniems neaukštiems futbolininkams.

Saugas: Bastian Schweinsteiger (Vokietija)

Geriausias šio futbolininko turnyras karjeroje. Galbūt todėl, kad nėra Michaelio Ballacko? Gal vokiečiai ir neteko lyderio, bet surado naują.

Saugas: Thomas Mueller (Vokietija)

Vienas geriausių čempionato žaidėjų. Kiekvienas, kuris per keletą dienų sugriauna Angliją, o po to - Argentiną, turi būti ypatingas. Jis vilki 13 numeriu pažymėtus marškinėlius - kaip ir legendinis Gerdas Mulleris. Ir turi visus šansus jį kada nors pranokti.

Puolėjas: Miroslav Klose (Vokietija)

Po tragiško sezono "Bayern" klube šis lenkų kilmės futbolininkas atsitiesė ir dar kartą įrodinėja, kad yra visiškai kitoks vilkėdamas rinktinės marškinėlius. Jau netrukus jis gali pralekti Mullerį ir Ronaldo bei tapti rezultatyviausiu pasaulio čempionatų futbolininku.

Puolėjas: Diego Forlan (Urugvajus)

TIkras Urugvajaus rinktinės lyderis, išlaikęs šaltakraujiškumą 11 metrų baudinių serijos metu. Vienas iš retų futbolininkų, kuriam šiose pirmenybėse sėkmingai pavyksta smūgiuoti iš toli.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją