Paskutinę pirmojo kėlinio minutę Ganos komandą į priekį tolimu smūgiu išvedė Sulley Muntari, o 55-ą min. rezultatą išlygino Diego Forlanas.

120-ą min. iš aikštės už žaidimą ranka buvo pašalintas Urugvajaus rinktinės puolėjas Luisas Suarezas. A. Gyanas tą pačią minutę nuo 11 metrų atžymos smūgiavo į skersinį.

Nors baudinių serijoje Ganos rinktinės puolėjas savo galimybę išnaudojo, tačiau dviejų jo komandos draugų smūgius atrėmė Urugvajaus vartininkas Fernando Muslera, padovanojęs savo ekipai bilietą į pusfinalį.

Rungtynėms vadovavo arbitras iš Portugalijos Olegario Benquerenca.

Pusfinalyje liepos 6 dieną urugvajiečiai susitiks su Olandijos rinktine, kuri pirmame ketvirtfinalio mače daug kam netikėtai 2:1 eliminavo favoritę Braziliją.

Urugvajaus futbolininkai grupės varžybose startavo nulinėmis lygiosiomis su prancūzais, vėliau 3:0 sutriuškino PAR komandą ir 1:0 įveikė Meksikos rinktinę, o aštuntfinalyje 2:1 eliminavo Pietų Korėjos ekipą.

Vieninteliai Afrikos kontinento atstovai ketvirtfinalyje Ganos futbolininkai grupėje 1:0 įveikė serbus, sužaidė taikiai 1:1 su australais ir 0:1 nusileido Vokietijos vienuolikei. Aštuntfinalyje Ganos rinktinė tik po pratęsime Asamoah Gyano pelnyto įvarčio 2:1 įveikė JAV komandą.

Urugvajaus rinktinės sudėtis: Fernando Muslera, Mauricio Victorino, Diego Lugano (38 min. Andres Scotti), Jorge Fucile, Maxi Pereira, Egidio Arevalo, Diego Perez, Luis Suarez, Diego Forlan, Alvaro Fernandez (46 min. Nicolas Lodeiro), Edinson Cavani (76 min. Sebastian Abreu).

Ganos rinktinės sudėtis: Richard Kingson, John Mensah, Isaac Vorsah, Hans Sarpei, John Pantsil, Kevin-Prince Boateng, Anthony Annan, Asamoah Gyan, Kwadwo Asamoah, Sulley Muntari (88 min. Dominic Adiyiah), Samuel Inkoom (74 min. Stephen Appiah).

Rungtynės

Urugvajaus futbolininkai aktyviai pradėjo rungtynes ir jau 3-ą min. keturiese išbėgo prieš tris gynėjus, bet pavojingos atakos sėkmingai užbaigti nepavyko. 10-ą min. Ganos komandos vartininkas Richardas Kingsonas atmušė iš krašto Luiso Suarezo smūgiuotą kamuolį ir panaikino dar vieną pavojų.

18-ą min. urugvajiečiai surengė pavojingiausią iki šiol ataką – po Diego Forlano atlikto kampinio smūgio Edinsonas Cavani nukreipė kamuolį į Ganos komandos gynėjų galvas ir šis rikošetu lėkė į vartus. Afrikiečius išgelbėjo tik žaibiška R. Kingsono reakcija.

Ganos futbolininkai vis dažniau klydo gynyboje ir tik netikslūs varžovų smūgiai gelbėjo juos nuo liūdnų pasekmių. 25-26 minutėmis vienas po kito tokių „dovanėlių“ neišnaudojo D. Forlanas ir L. Suarezas, siuntę kamuolį šalia vartų.

28-ą min. pirmasis pavojus kilo prie Urugvajaus vartų, kai po kampinio Ganos komandos gynėjas Isaacas Vorsah smūgiavo per keliasdešimt centimetrų nuo virpsto. Dar po kelių akimirkų greitos atakos smaigalyje atsidūręs Asamoah Gyanas spyrė prie pat kito virpsto.

Po kelių sėkmingų epizodų Ganos futbolininkai atkuto ir ėmė vis dažniau lankytis oponentų baudos aikštelės prieigose, o 38-ą min. aikštę dėl traumos palikti buvo priverstas Urugvajaus rinktinės kapitonas Diego Lugano.

43-ą min. šiurpiai ant vejos krito Jorge Fucile. Persivertęs per varžovo petį urugvajietis kurį laiką gulėjo nejudėdamas, tačiau, laimei, futbolininkas rimtesnės traumos nepatyrė ir netrukus jau tęsė žaidimą.

Kėlinio pabaigoje įspūdingą smūgį pademonstravo Kevinas-Prince’as Boatengas – žirklėmis per save siųstas kamuolys skriejo virš Urugvajaus vartų.

Ir kai jau urugvajiečiai laukė rungtynių pertraukos, netikėtai krito įvartis. Per teisėjo pridėtą laiką Sulley Muntari pamėgino laimę labai tolimu smūgiu ir kamuolys krito į vartų tinklą. Urugvajaus vartininkui Fernando Muslerai vaizdą užstojo keli žaidėjai ir jis per vėlai reagavo į kamuolio skriejimo kryptį – 1:0 Ganos naudai.

Antrasis kėlinys prasidėjo atviresniu futbolu. Abi komandos keitėsi greitomis atakomis, o urugvajiečiai stengėsi paspausti varžovus. Savo tikslą Urugvajaus komanda pasiekė 55-ą min., kai J. Fucile uždirbo baudos smūgį. Jį puikiai realizavo D. Forlanas, iš maždaug 20 metrų pasiuntęs kamuolį į vartus – 1:1.

Po kelių minučių F. Muslera gelbėjo savo komandą, atremdamas pavojingą A. Gyano smūgį. 64-ą min. atakavo Urugvajaus puolimo duetas – L. Suarezas po D. Forlano perdavimo iš kelių metrų nepataikė į vartus.

70-ą min. L. Suarezas iššoko vienas prieš vartininką, bet R. Kingsonas tiesų smūgį atlaikė. 77-ą min. Ganos vartų sargas atrėmė dar vieną Urugvajaus komandos puolėjo smūgį galva.

Urugvajiečių atakos ir spaudimas varžovams tęsėsi, bet nuo įvarčio juos skyrė neteisingi sprendimai ir tikslumo stoka lemiamose atakų stadijose. 90 minučių žaidimo nugalėtojo taip ir neišaiškino.

96-ą min. Kwadwo Asamoah galingai smūgiavo iš toli, bet kamuolys skriejo virš Urugvajaus rinktinės vartų. Futbolininkų jėgos akivaizdžiai seko, netikslių veiksmų daugėjo.

Antrajame pratęsimo kėlinyje atakos dar labiau rimo. Abiejų komandų žaidėjai daugiau dėmesio skyrė gynybai – praleisto įvarčio kaina galėjo būti lemtinga.

Antrajame pratęsimo kėlinyje atakos dar labiau rimo. Abiejų komandų žaidėjai daugiau dėmesio skyrė gynybai – praleisto įvarčio kaina galėjo būti lemtinga. Paskutinėmis minutėmis kelias geras progas turėjo Ganos komanda, bet nei Stephenas Appiah nei A. Gyanas neišsaugojo kamuolio varžovų baudos aikštelėje. 118-ą min. galva iš kelių metrų į vartus nepataikė ir K. P. Boatengas.

Ganos spaudimas beveik pasiteisino paskutinę pratęsimo minutę. Urugvajaus komandos baudos aikštelėje kilo sumaištis, kurioje ranka kamuolį atmušė Luisas Suarezas. Puolėjui teisėjas parodė raudoną kortelę ir skyrė 11 metrų baudinį, tačiau A. Gyanas nerealizavo smūgio. Iškart po to nuaidėjo arbitro švilpukas, skelbiantis 11 metrų baudinių seriją.

11 metrų baudinių serija

Pirmieji baudinius mušti stojo Urugvajaus futbolininkai.

D. Forlanas – taikliai (1:0)

A. Gyanas – taikliai (1:1)

M. Victorino – taikliai (2:1)

S. Appiah – taikliai (2:2)

A. Scotti – taikliai (3:2)

J. Mensah – atrėmė vartininkas (3:2)

M. Pereira – virš vartų (3:2)

D. Adiyiah – atmušė vartininkas (3:2)

S. Abreu – taikliai (4:2)

Urugvajus laimėjo baudinių seriją 4:2.

Statistika

Urugvajus – Gana 1:1 (0:1). 11 metrų baudinių serija – 4:2.

Urugvajus: Diego Forlan (55 min.)

Gana: Sulley Muntari (45+1 min.)

120-ą min. iš aikštės pašalintas Luis Suarez (Urugvajus).

Smūgiai: Urugvajus 15 – 26 Gana

Smūgiai į vartų plotą: Urugvajus 7 – 4 Gana

Pražangos: Urugvajus 23 – 23 Gana

Kampiniai: Urugvajus 12 – 8 Gana

Nuošalės: Urugvajus 6 – 1 Gana

Kamuolio valdymas: Urugvajus 43 proc. – 57 proc. Gana

Geltonos kortelės: Urugvajus 3 – 3 Gana

Raudonos kortelės: Urugvajus 1 – 0 Gana.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją