Argentinos ir Meksikos susitikime pirmąjį įvartį Carlosas Tevezas pelnė po nuošalės. Ir tai – tik keli momentai iš daugybės šiame čempionate diskutuotinų teisėjų veiksmų epizodų.

Tačiau čempionato spaudos centre Johanesburge FIFA generalinis sekretorius Jerome’as Valcke teigė, kad vaizdo technologijų naudojimas „tikrai nėra svarstomas“, rašo soccernet.espn.go.com.

„Galime kalbėti apie arbitrų sprendimus, kurie, žiūrint po rungtynių, galbūt nebuvo geri. Nesakėme, kad pasaulio čempionate išvengsime klaidų. Papildomi teisėjų asistentai galėtų atsirasti 2014 metų pirmenybėse, kad būtų galima išvengti tokių klaidų. Tačiau nekalbame apie vaizdo medžiagų naudojimą, šiuo metu tokie sprendimai nesvarstomi“, – akcentavo J. Valcke.

„Šiuo metu svarstome vieną dalyką – dar dviejų teisėjo asistentų klausimą, kurie būtų papildomos akys aikštėje ir leistų lengviau priimti sprendimus. Žinojome, kad kritika kils iš čia“, – sakė FIFA generalinis sekretorius.

Kovo mėnesį FIFA valdyba atmetė technologijų panaudojimą futbole, balsavusi 6 prieš 2. J. Valcke ir FIFA prezidentas Seppas Blatteris buvo tarp tų, kurie pasisakė prieš.

„Nesvarbu kokios technologijos bus naudojamos, lemiamą sprendimą turės priimti žmogus, – tuomet teigė S. Blatteris. – Ar kalbame apie teisėjo atsakomybės perkėlimą kažkam kitam? Net sulėtintai pakartojus vaizdą dešimt ekspertų turės dešimt skirtingų nuomonių. Fanai mėgsta ginčytis dėl bet kokio epizodo. Tai žmogiška mūsų sporto dalis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją