Po šių rungtynių paaiškėjo, kad 2006 metų pasaulio čempionato finalininkai - italai ir prancūzai - baigė kovas 2010 metų čempionate jau po pirmojo varžybų etapo.

Italai šiame čempionate neiškovojo nė vienos pergalės - dvi lygiosios ir viena nesėkmė. Nepaisant to, pasaulio čempionų vardus praradę italai net nė karto nepirmavo bei F grupėje liko paskutiniai.

Italija 2 – 3 Slovakija

Pasaulio čempionate debiutuojantys slovakai drąsiai pradėjo rungtynes ir jau 6-tą minutė komandos kapitonas Markas Hamsikas turėjo gerą progą pasižymėti, tačiau slovakas ne itin gerai iš 12 metrų pataikė į kamuolį, kuris skriejo pro šalį.

Po šio epizodo slovakai perėmė iniciatyvą ir 14 min. prie italų vartų vėl kilo pavojus - tas pats M. Hamsikas "skersavo" kamuolį link vartų, tačiau užtikrintai sužaidė Marchetti sugavęs kamuolį.

24 min. slovakai išsiveržė į priekį - po grubios italų klaidos gynyboje Slovakijos futbolininkai perėmė kamuolį, o perdavimą gavęs Robertas Vittekas nuo baudos aikštelės linijos tiksliai pasiuntė kamuolį į apatinį dešinį vartų kampą - 1:0.

34 minutę iš maždaug 35 metrų smūgiavo Strba, tačiau Marchetti kamuolį nukreipė už galinės linijos.

39 min. pavojus kilo jau prie Slovakijos vartų - bandydamas išmušti kamuolį Martinas Skrtelis vos neįsimušė įvarčio į savo vartus - kamuolys praskriejo virš skersinio.

Besibaigiant kėliniui slovakai turėjo galimybę padvigubinti skirtumą, tačiau iš toli Kuckos smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Antrojo kėlinio pradžioje Italijos rinktinės strategas Marcello Lippi į aikštę ryžosi leisti Andrea Pirlo, kuris dėl traumos nežaidė pirmųjų dviejų rungtynių.

62 min. gana pavonigai iš 18 metrų į vartus smūgiavo Antonio Di Natale, tačiau Mucha buvo savo vietoje ir smūgį atrėmė.

73 min. pasaulio čempionams dar kartą teko kamuolį iš savo vartų - po M. Hamsiko perdavimo iš dešiniojo krašto kamuolį į vartus, jau antrą kartą šiose rungtynėse, pasiuntė R. Vittekas - 2:0.

Likus 10 minučių iki rungtynių pabaigos pasaulio čempionai sušvelnino skirtumą - pirmą smūgį iš baudos aikštelės J. Mucha atrėmė, tačiau atšokusį kamuolį į vartus pasiuntė A. Di Natale - 1:2.

Beje, italams pelnius įvartį vartuose atisdūrė ne tik kamuolys, bet ir Quagliarella bei J. Mucha - tarp šių žaidėjų kilo susistumdymas, o abu žaidėjai buvo nubaisti geltonomis kortelėmis.

Netrukus po šio epizodo Quagliarella pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

89 minutę slovakams vėl pavyko atstatyti dviejų įvarčių persvarą - italų gynėjai "pramiegojo" vos prieš dvi minutes aikštėje pasirodžiusį Kopuneką, kuris įkirto į baudos aikštelę bei nukreipė kamuolį į vartus - 3:1.

Jau per antrą teisėjo pridėtą minutę Quagliarella pastebėjo per toli iš vartų išbėgusį J. Muchą - italas gražiai perkėlė kamuolį per vartininką - 2:3.

Tačiau tai buvo viskas - slovakai iškovojo stulbinančią pergalę 3:2!

Statistika

Slovakija 3 - 2 Italija

25' [1 - 0] Vittek

73' [2 - 0] Vittek

81' [2 - 1] Di Natale

89' [3 - 1] Kopunek

90'+ 2 [1 - 0] Quagliarella

Startinės komandų sudėtys:

Slovakija: Mucha, Pekarik, Skrtel, Durica, Stoch, Strba, Hamsik, Vittek, Jendrisek, Zabavnik, Kucka.

Italija: Marchetti, Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito, Gattuso, De Rossi, Montolivo, Iaquinta, Di Natale, Pepe.

Smūgiai į vartus: Slovakija - 10, Italija - 16

Smūgiai į vartų plotą: Slovakija - 4, Italija - 6

Kamuolio valdymas: Slovakija - 51 proc., Italija - 49 proc.

Nuošalės: Slovakija - 1, Italija - 3

Naujoji Zelandija 0 – 0 Paragvajus

Nuo pat rungtynių pradžios iniciatyvą perėmė susitikimo favoritai Paragvajaus futbolininkai.

Paragvajiečiai susitikimo pradžioje surengė kelias atakas, tačiau kamuolys skriejo pro šalį.

Realesnė grėsmė prie N.Zelandijos vartų kilo 18 min., kai į vartus smūguavo Caniza, tačiau ir šį kartą kamuolys praskriejo visiškai šalia skersinio.

Pirmajame kėlinyje Paragvajaus rinktinė turėjo teritorinę persvarą bei kontroliavo žaidimą, tačiau augaloti zelandiečiai patikimai gynėsi ir pirmoje rungtynių dalyje sugebėjo išlaikyti vartus "sausus" - komandos ilsėtis išėjo esant lygiam rezultatui 0:0.

Vaizdas aikštėje nepasikeitė ir antrajame kėlinyje - Paragvajus atakavo daugiau, tačiau įvarčių pelnyta nebuvo - gana blankios rungtynės baigėsi 0:0.

Statistika

Paragvajus 0 - 0 N. Zelandija

Smūgiai į vartus: Paragvajus - 17, N. Zelandija - 4

Smūgiai į vartų plotą: Paragvajus - 5, N. Zelandija - 0

Kampiniai: Paragvajus - 2, N. Zelandija - 0

Kamuolio valdymas: Paragvajus - 58 proc., N. Zelandija - 42 proc.

Startinės komandų sudėtys:

Paragvajus: Villar, Caniza, Cardozo, da Silva, Morel, Vera, J. Caceres, V. Caceres, Riveros, Santa Cruz, Valdez.

Naujoji Zelandija: Paston; Reid, Nelsen, Smith, Bertos, Vicelich, Elliott, Lochhead, Killen, Smeltz, Fallon.

Galutinė F grupės lentelė:


1. Paragvajus 3 1 2 0 3 1 5
2. Slovakija 3 1 1 1 4 5 4
3. N. Zelandija 3 0 3 0 2 2 3
4. Italija 3 0 2 1 4 5 2

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją