B grupės nugalėtoja Argentina aštuntfinalyje sekmadienį kovos su A grupėje antrąją vietą užėmusia Meksikos rinktine, o P. Korėjos nacionalinė ekipa atkrintamosiose varžybose šeštadienį susitiks su Urugvajaus futbolininkais.

Galutinė B grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Argentina 3 3 0 0 7-1 9
2. P. Korėja 3 1 1 1 5-6 4
3. Graikija 3 1 0 2 2-5 3
4. Nigerija 3 0 1 2 3-5 1

„Mums šios rungtynės – čempionato finalas, – prieš mačą kalbėjo Nigerijos rinktinės saugas Dicksonas Etuhu. – Privalome laimėti. Vis dar turime progą ir privalome ją išnaudoti“.

Vienas P. Korėjos komandos lyderių Parkas Ji-Sungas taip pat buvo nusiteikęs optimistiškai.

„Turime didelių lūkesčių. Tikiu, kad galime nesunkiai susitvarkyti su įtampa ir parodyti visas savo galimybes aikštėje. Norime laimėti ir nepraleisti galimybių. Visi stengsimės“, – kalbėjo „Manchester United“ klubo saugas.

Argentinos rinktinės vyriausiasis treneris D. Maradona šiose rungtynėse leido pasireikšti pirmuose dviejuose mačuose nežaidusiems arba mažiau žaidusiems futbolininkams.

„Aš tikiu savo komanda ir jos galimybėmis, tikiu, kad mes vėl pademonstruosime aukšto lygio futbolą. Žaidėjai rungtynėms su Graikija ruošiasi tai pat entuziastingai, kaip ir dvikovoms su Nigerija ar Pietų Korėja“, - kanalui „Eurosport“ prieš susitikimą sakė argentiniečių strategas.

Graikų vairininkas Otto Rehhagelis spaudos konferencijoje teigė, kad jo auklėtiniams bus labai sunku, tačiau pažadėjo varžovams rimtą mūšį.

Graikija – Argentina 0:2 (0:0)

Graikijos rinktinės sudėtis: Alexandros Tzorvas, Avraam Papadopoulos, Sotirios Kyrgiakos, Vangelis Moras, Vasilis Torosidis (55 min. Christos Patsatzoglou), Loukas Vyntra, Sokratis Papastathopoulos, Kostas Katsouranis (52 min. Sotiris Ninis), Alexandros Tziolis, Georgios Samaras, Giorgos Karagounis (46 min. Nikos Spyropoulos).

Argentinos rinktinės sudėtis: Sergio Romero, Martin Demichelis, Nicolas Burdisso, Clemente Rodriguez, Nicolas Otamendi, Juan Sebastian Veron, Mario Bolatti, Maxi Rodriguez (63 min. Angel Di Maria), Sergio Aguero (75 min. Javier Pastore), Diego Milito (80 min. Martin Palermo), Lionel Messi.

Argentiniečiai nuo pirmųjų minučių kontroliavo kamuolį, o graikai atidžiai gynėsi, ne kartą varžovus stabdė taktinėmis pražangomis. 18-ą min. Segio Aguero gražiai prasiveržė iš centro į dešinį kraštą ir smūgiavo į vartus, tačiau Graikijos komandą išgelbėjo vartininko Alexandro Tzorvo reakcija.

Argentinos rinktinė spaudė varžovus be atvangos. 31-ą min., po graikų vartininko klaidos, nuo S. Aguero smūgio savo vartus gelbėjo gynėjas Loukas Vyntra.

Iškart po to Georgios Samaras pabėgo į kontrataką ir gavo tikslų perdavimą, bet čia pat suskubo ir pavojų panaikino du Argentinos komandos gynėjai. Graikai kėlinio pabaigoje atkuto, padirbėti teko ir argentiniečių vartininkui Sergio Romero.

Antrojo kėlinio pradžioje G. Samaras atsidūrė pavojingos atakos smaigalyje, iššokęs prieš vartininką kairiame krašte, tačiau sudelsė ir vėliau smūgiavo netiksliai. Tuo metu P. Korėja išsiveržė į priekį 2:1 mače su Nigerija ir graikams jau reikėjo pergalės bent 2:0 prieš Argentinos komandą. O dar traumą patyrė saugas Kostas Katsouranis...

Argentiniečių atakos vėl aštrėjo, ypač pastebimas buvo į puolimą išbėgdavęs gynėjas Clemente Rodriguezas. Dar po keleto minučių Lionelio Messi ir Mario Bolatti smūgius atlaikyti teko Graikijos vartininkui.

Argentinos komandai pralaužti graikų gynybą pavyko 77-ą minutę. Po kampinio baudos aikštelėje kilo nedidelė sumaištis, kamuolys atsitrenkė į kelis žaidėjus, bet pirmas prie jo suskubęs gynėjas Martinas Demichelisas pelnė įvartį – 1:0.

86-ą min. virtuoziškai su kamuoliu dešiniuoju kraštu prasiveržė L. Messi, tačiau smūgiavo tiesiai į virpstą. Dar po kelinių minučių L. Messi surengė eilinį reidą, vėl smūgiavo įvartus. Kamuolį prieš save atmušė graikų vartininkas, o pirmas prie jo suskubo veteranas Martinas Palermo, padvigubinęs persvarą – 2:0. Šis įvartis į šipulius sudaužė paskutines Graikijos komandos viltis patekti į kitą etapą.

Statistika

Argentina: Martin Demichelis (77 min.) ir Martin Palermo (89 min.)

Smūgiai: Graikija 3 – 21 Argentina

Smūgiai į vartų plotą: Graikija 0 – 9 Argentina

Pražangos: Graikija 15 – 8 Argentina

Kampiniai: Graikija 1 – 10 Argentina

Nuošalės: Graikija 0 – 2 Argentina

Kamuolio valdymas: Graikija 20 proc. – 80 proc. Argentina

Geltonos kortelės: Graikija 1 – 1 Argentina

Raudonos kortelės: Graikija 0 – 0 Argentina.

Nigerija – P. Korėja 2:2 (1:1)

Nigerijos rinktinės sudėtis: Vincent Enyeama, Danny Shittu, Joseph Yobo (46 min. Uwa Echiejile), Rabiu Afolabi, Chidi Odiah, Yussuf Ayila, Dickson Etuhu, Kalu Uche, Chinedu Ogbuke, Yakubu Aiyegbeni (70 min. Victor Obinna), Nwankwo Kanu (57 min. Obafemi Martins).

P. Korėjos rinktinės sudėtis: Jung Sun-Ryong, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-Soo, Lee Young-Pyo, Cha Du-Ri, Kim Jung-Woo, Ki Sung-Yueng (87 min. Kim Jae-Sung), Yeom Ki-Hun (64 min. Kim Nam-Il), Park Ji-Sung, Lee Chung-Yong, Park Chu-Young.

Po varžovų klaidos, korėjiečiai jau 2-ą min. surengė pavojingą ataką, kurios smaigalyje atsidūręs Yeom Ki-Hunas smūgiavo netiksliai. Po kelių minučių pro šalį šovė ir Ki Sung-Yuengas.

Nigerijos futbolininkams pavyko išsiveržti į priekį jau po pirmos pavojingesnės atakos. 12-ą min. kairiame krašte be priežiūros paliktas Chidi Odiah per davė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, kur atsidūręs saugas Kalu Uche nuginklavo P. Korėjos vartininką Jung Sun-Ryongą – 1:0.

Nigeriečių įvartis turėjo nudžiuginti graikus, kuriems toks rezultatas buvo naudingas.

Po įvarčio P. Korėjos futbolininkams vis sunkiau sekėsi atakuoti, o nigeriečiai didino apsukas. Netrukus šalia vartų smūgiavo K. Uche ir Chinedu Ogbuke.

Žaidimo tempas pamažu nukrito, Nigerijos komanda laukė argentiniečių įvarčio rungtynėse su Graikija. Jis atvertų nigeriečiams kelią į kitą etapą, jei rungtynės taip ir baigtųsi.

Abi komandos apsikeitė pavojingais smūgiais – 34-ą min. Park Chu-Youngas baudos smūgiu pasiuntė kamuolį šalia vartų, o po 2 min. K. Uche spirtas kamuolys sudrebino P. Korėjos vartų konstrukciją.

Situacija apsivertė aukštyn kojomis 38-ą min., kai išlyginamąjį įvartį įmušė Lee Jung-Soo. Po baudos smūgio, virtusio perdavimu, P. Korėjos gynėjas išsivadavo nuo jį prižiūrėjusio Nigerijos futbolininko globos ir nukreipė kamuolį į vartus – 1:1.

Korėjiečiai nusprendė nežaisti su likimu antrajame kėlinyje. 49-ą min. P. Chu-Youngas baudos smūgiu nukreipė kamuolį į tolimą vartų kampą ir P. Korėja išsiveržė į priekį – 2:1.

Korėjiečiai ir toliau pavojingai atakavo – sužaidus valandą dukart iš eilės Nigerijos vartus gelbėjo Vincentas Enyeama.

66-ą min. neįtikėtinai į vartus nepataikė Yakubu Aiyegbeni. Nigerijos rinktinės žaidėjas atsidūrė vos per keletą metrų nuo vartų ir sugebėjo prašauti pro šalį. Neišnaudota puiki proga.

Vos po trijų minučių Y. Aiyegbeni ištaisė savo klaidą nuo 11 metrų atžymos, kai baudinį uždirbo Ch. Ogbuke, prieš kurį prasižengė aikštėje po keitimo pasirodęs Kim Nam-Ilas – 2:2. Likimo ironija, atraminis saugas K. Nam-Ilas aikštėje pasirodė, kad sustiprintų P. Korėjos gynybą.

Žinodami apie Argentinos mušamus įvarčius, Nigerijos futbolininkai žūtbūt stengėsi išplėšti pergalę, tačiau P. Korėja apsigynė ir iškovojo kelialapį į kitą etapą.

Statistika

Nigerija: Kalu Uche (12 min.) ir Yakubu Aiyegbeni (69 min. 11 m b.)

P. Korėja: Lee Jung-Soo (38 min.) ir Park Chu-Young (49 min.)

Smūgiai: Nigerija 11 – 16 P. Korėja

Smūgiai į vartų plotą: Nigerija 3 – 8 P. Korėja

Pražangos: Nigerija 22 – 12 P. Korėja

Kampiniai: Nigerija 1 – 7 P. Korėja

Nuošalės: Nigerija 1 – 2 P. Korėja

Kamuolio valdymas: Nigerija 46 proc. – 54 proc. P. Korėja

Geltonos kortelės: Nigerija 3 – 1 P. Korėja

Raudonos kortelės: Nigerija 0 – 0 P. Korėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją