Permainingame mače Kamerūno vienuolikė jau 10-ą min. pirmavo, kai įvartį įmušė puolėjas Samuelis Eto'o, bet 33-ą min. santykį išlygino Nicklasas Bendtneris, o 61-ąją pervėrė Dennisas Rommedahlis.

Mačo vyriausiasis arbitras buvo urugvajietis Jorge Larrionda.

E grupėje pirmaujantys Olandijos futbolininkai šeštadienį 1:0 įveikė japonus ir iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Pirmame ture Danijos vienuolikė 0:2 pralaimėjo olandams, o kamerūniečiai 0:1 nusileido Japonijos nacionalinei komandai.

Paskutiniame ture Olandijos rinktinė susitiks su Kamerūno ekipa, o Danijos ir Japonijos komandos kovos dėl antrojo kelialapio į kitą etapą.

Danijos rinktinės sudėtyje po traumos į starto vienuolikę sugrįžo patyręs puolėjas Jonas Dahlis Tomassonas.

Kamerūno rinktinės sudėtis: Souleymanou Hamidou, Sebastien Bassong (73 min. Mohamadou Idrissou), Nicolas N’Koulou, Benoit Assou-Ekotto, Stephane M’Bia, Alex Song, Eyong Enoh (46 min. Jean Makoun), Geremi, Achille Emana, Pierre Webo (79 min. Vincent Aboubakar), Samuel Eto’o.

Danijos rinktinės sudėtis: Thomas Sorensen, Daniel Agger, Simona Kjaer, Simon Poulsen, Lars Jacobsen, Martin Jorgensen (46 min. Daniel Jensen), Christian Poulsen, Jesper Gronkjaer (67 min. Thomas Kahlenberg), Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson, Nickas Bendtner.

Rungtynės

Jau 7-ą min. Danijos futbolininkai sukūrė puikią progą Dennisui Rommedahliui. Dešiniuoju kraštu spurtavęs saugas gavo tikslų komandos draugo perdavimą ir šonu išbėgo vienas prieš vartininką, bet smūgiavo netiksliai.

Tačiau jau 10-ą min. Danijos vartų sargas buvo bejėgis. Jo komandos draugai grubiai klydo ir krito pirmasis įvartis. Danų saugas Christianas Poulsenas atliko nevykusį perdavimą, kuri perėmęs Achille Emana iškart permetė kamuolį niekieno neprižiūrimam Samueliui Eto’o į vidurį, o Milano „Inter“ puolėjas netremiamu smūgiu išvedė savo komandą į priekį – 1:0.

Praleidę įvartį Danijos rinktinės futbolininkai suskubo atakuoti aktyviau, tačiau Kamerūno ekipos gynybos grandis klaidų nedarė.

Jos užuomazgos buvo labai panašios į ataką rungtynių pradžioje. D. Rommedahlis spurtavo dešiniuoju kraštu, laiku gavo perdavimą ir pats perdavė kamuolį į aikštės centrą, kur baudos aikštelėje Nicklasas Bendtneris aplenkė Kamerūno gynėjus ir smūgiavo tiksliai – 1:1.

42-ą min. Danijos komanda galėjo išsiveržti į priekį, bet J. D. Tomassonas smūgiavo į gynėją Alexą Songą, o antruoju mėginimu kamuolys skriejo virš vartų.

Įvykiai klostėsi dinamiškai: iškart po šio epizodo danai klydo ir S. Eto’o smūgiavo į jų vartų virpstą, o dar po kelių akimirkų jau danai šturmavo varžovų vartus. Nepavykus Danijos atakai, iškart sekė dar vienas Kamerūno antpuolis – paskutinėmis kėlinio minutėmis vyko įspūdingas atviro futbolo spektaklis.

Antrajame kėlinyje komandos toliau grasino viena kitos vartams ir 61-ą min. savo tikslą pasiekė danai. D. Rommedahlis pabėgo su kamuoliu dešiniuoju kraštu, staigiai sustojo, metėsi į baudos aikštelę ir, aplenkęs vėlavusį varžovą, suktu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimąjį Kamerūno vartų kampą – 2:1 danų naudai.

Danijos atakos ir toliau buvo pavojingesnės – 70-ą min. nuo J. D. Tomassono smūgio Kamerūno komandą išgelbėjo tik vartininko Souleymanou Hamidou įgūdžiai. Bet jau 77-ą min. danų vartų sargui Th. Soerensenui teko atlaikyti labai pavojingą A. Emana šūvį.

Paskutinėmis minutėmis Kamerūno futbolininkai paskutiniais jėgų likučiais kabinosi už bet kokios atakos, bet šaltakraujiškai kamuolį kontroliavę danai išsaugojo savo pergalę.

Statistika

Kamerūnas – Danija 1:2 (1:1)

Kamerūnas: Samuel Eto’o (11 min.)

Danija: Nicklas Bendtner (33 min.) ir Dennis Rommedahl (61 min.).

Smūgiai: Kamerūnas 23 – 13 Danija

Smūgiai į vartų plotą: Kamerūnas 7 – 5 Danija

Pražangos: Kamerūnas 9 – 12 Danija

Kampiniai: Kamerūnas 7 – 2 Danija

Nuošalės: Kamerūnas 1 – 1 Danija

Kamuolio valdymas: Kamerūnas 57 proc. – 43 proc. Danija

Geltonos kortelės: Kamerūnas 2 – 2 Danija

Raudonos kortelės: Kamerūnas 0 – 0 Danija.

E grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Olandija 2 2 0 0 3-0 6
2. Japonija 2 1 0 1 1-1 3
3. Danija 2 1 0 1 2-3 3
4. Kamerūnas 2 0 0 2 1-3 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją