Susitikimui vadovavęs arbitras iš Italijos Roberto Rosetti 25-ą min. už žaidimą ranka savo baudos aikštelėje iš aikštės išvarė Australijos komandos puolėją Harry Kewellą.

Australai pirmavo, kai po Ganos vartininkos klaidos jau 11-ą minutę juos į priekį išvedė Brettas Holmanas, bet 25-ą min. 11 metrų baudiniu, po H. Kewello pašalinimo, rezultatą išlygino Asamoah Gyanas.

Kitose D grupės antrojo turo rungtynėse penktadienį Serbijos futbolininkai netikėtai 1:0 įveikė Vokietijos rinktinę.

Ganos futbolininkai pirmame ture 1:0 nugalėjo serbus, o Australijai teko pripažinti milžinišką tose rungtynėse vokiečių pranašumą 0:4.

Paskutiniame grupės ture, kuriame ir spręsis bilietų į aštuntfinalį savininkai, Vokietija susitiks su Gana, o Australija kovos su Serbijos komanda.

Australams šeštadienį nepadėjo pirmame mače raudoną kortelę gavęs Timas Cahillas, o Ganos komandoje ant atsarginių žaidėjų suolelio rungtynes pradėjo Sulley Muntari.

Ganos rinktinės sudėtis: Richard Kingson, Lee Addy, Jonathan Mensah, Hans Sarpei, John Pantsil, Kevin-Price Boateng (88 min. Matthew Amoah), Anthony Annan, Asamoah Gyan, Kwadwo Asamoah (77 min. Sulley Muntari), Andre Ayew, Prince Tagoe (56 min. Quincy Owusu-Abeyie).

Australijos rinktinės sudėtis: Mark Schwarzer, Craig Moore, Lucas Neill, David Carney, Luke Wilkshire (85 min. Nikita Rukavyca), Mark Bresciano (66 min. Scott Chipperfield), Carl Valeri, Brett Holman, Jason Culina, Brett Emerton (68 min. Joshua Kennedy), Harry Kewell.

Rungtynės

Pirmąsias 10 minučių abi komandos skyrė priešininkų žvalgybai ir žaidė nepavojingai, tačiau jau 11-ą min. pirmoji suklydo Ganos rinktinė. Ši klaida jai kainavo įvartį. Afrikiečių vartų sargas Richardas Kingsonas po baudos smūgio žaidė neužtikrintai ir nepagavo kamuolio, o pirmas prie jo suskubęs Brettas Holmanas tiksliu smūgiu išvedė Australiją į priekį – 1:0.

Praleidę įvartį Ganos futbolininkai bandė aktyviau atakuoti – 20-ą min. pavojingai smūgiavo Andre Ayew.

Praleidę įvartį Ganos futbolininkai bandė aktyviau atakuoti – 20-ą min. pavojingai smūgiavo Andre Ayew. 24-ą min. pavojingai Australijos baudos aikštelėje veržėsi Asamoah Gyanas ir tik gynėjas suspėjo blokuoti jo smūgį.

Iškart po šio epizodo į australų vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Harry Kewellas savo baudos aikštelėje netyčia atmušė kamuolį ranka ir mačo arbitras R. Rosetti buvo negailestingas – australui skirta raudona kortelė, o baudinį realizavo A. Gyanas. Svarstyklės vėl išsilygino – 1:1, bet australai liko žaisti tik dešimčia žaidėjų.

Net ir turėdami kiekybinę persvarą Ganos futbolininkai atidavė kamuolio kontrolę varžovams ir stengėsi išprovokuoti australų klaidas aikštės viduryje. Ir tą darė sėkmingai – Australijos futbolininkai beveik nepereidavo į oponentų aikštės pusę.

44-ą min. Kevinas Prince’as-Boatengas iš kairiojo krašto pavojingai smūgiavo į Marko Schwarzerio vartus ir kamuolys prariedėjo visai šalia virpsto.

Antrajame kėlinyje Ganos fubolininkai tęsė kovą dėl antrojo įvarčio. 50-ą min. M. Schwarzeris vos atrėmė pavojingą tolimą A. Gyano smūgį, po šio futbolininko gražaus reido su kamuoliu.

Australai taip pat ne vien gynėsi. 66-ą min. pavojingą ataką surengę Australijos futbolininkai turėjo gerą progą persverti rezultatą, bet galva smūgiavusiam saugui Scottui Chipperfieldui pritrūko tikslumo.

Jau po kelių akimirkų Ganos futbolininkai į australų išpuolį atsakė kontrataka, kurios smaigalyje vėl atsidūrė A. Gyanas, tačiau įvarčio nebuvo.

Neišnaudotų progų maratonas tęsėsi. A. Gyanas 70-ą min. iš dėkingos situacijos smūgiavo labai netaikliai, o 71-ą min. Australijos rinktinės gynėjas Luke’as Wilshire’as iššoko visiškai vienas prieš vartininką R. Kingsoną, bet smūgiavo tiesiai į jį.

90-ą min. savo komandą puikiai staigiu šuoliu gelbėjo vartininkas M. Schwarzeris, atrėmęs tolimą ir tikslų Quincy Owusu-Abeyie smūgį. Paskutinėmis minutėmis bjaurią traumą patyrė Ganos gynėjas Johnas Paintsilas – futbolininko galva lyg tarp kūjo ir priekalo pateko tarp dviejų futbolininkų ir po smūgio pasipylė kraujas. J. Paintsilas aikštę paliko neštuvuose, o rungtynės baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Statistika

Gana – Australija 1:1 (1:1)

Gana: Asamoah Gyan (25 min. 11 m b.)

Australija: Brett Holman (11 min.).

25-ą min. iš aikštės pašalintas Harry Kewellas (Australija).

Smūgiai: Gana 24 – 9 Australija

Smūgiai į vartų plotą: Gana 5 – 4 Australija

Pražangos: Gana 22 – 18 Australija

Kampiniai: Gana 6 – 1 Australija

Nuošalės: Gana 2 – 2 Australija

Kamuolio valdymas: Gana 54 proc. – 46 proc. Australija

Geltonos kortelės: Gana 3 – 1 Australija

Raudonos kortelės: Gana 0 – 1 Australija.

D grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Gana 2 1 1 0 2-1 4
2. Vokietija 2 1 0 1 4-1 3
3. Serbija 2 1 0 1 1-1 3
4. Australija 2 0 1 1 1-5 1

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją