Vokietijoje gyvenantis ir geriausiais karjeros metais šios šalies "Duisburg" klubo garbę keturis sezonus gynęs G. Staučė labiausiai įsiminė vokiečių rinktinės žaidimą.

Būtent Vokietija, 4:0 sutriuškinusi Australiją, šventė didžiausią pergalę pirmajame ture. Pasak G. Staučės, "po tokių rungtynių gali dar dvi valandas apie jas kalbėti ir aptarti atskirus epizodus".

G. Staučė taip pat paaiškino apie vartininkų prakeiktą čempionato kamuolį "Jabulani" - kai kas mano, kad FIFA perlenkė lazdą ieškodama naujovių.

Pasak G. Staučės, "jau gal 20 metų kamuolys keičiamas per kiekvieną čempionatą, siekiant, kad jis lėktų greičiau, keistų trajektoriją, pagreitį - tai ne išradimas.

Žinoma, vartininkus tai nervina, šis kamuolys gali kelis kartus pakeisti skriejimo kryptį, todėl smūgis iš 50 m atstumo yra toks pat pavojingas, lyg būtų smūgiuojama iš 10 m, nes vartininkai turi laukti iki paskutinės akimirkos. Niekas to nesupranta, kaltina vartininkus, bet jiems iš tikro yra labai sunku", - "Kauno dienai" sakė buvęs futbolininkas.

Penktadienį G. Staučei įspūdį padariusi Vokietijos rinktinė pasaulio čempionato antro turo rungtynes žaidžia su Serbija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją