Vyriausiasis susitikimo arbitras – Khalilis Al Ghamdi iš Saudo Arabijos.

Kitame antrojo turo mače trečiadienį Urugvajus 3:0 sutriuškino PAR vienuolikę ir tapo A grupės lyderiu.

Prancūzai pirmojo turo mače sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Urugvajumi, o Meksikos futbolininkai išsiskyrė taikiai 1:1 su šeimininke PAR komanda.

Prancūzija ir PAR dar turi teorinių vilčių patekti į kitą etapą, tačiau ne viskas priklausys nuo jų pačių. Paskutiniame ture grupėje pirmaujančioms Meksikos ir Urugvajaus rinktinėms tarpusavio susitikime užteks lygiųjų ir jos abi iškops į aštuntfinalį, palikdamos varžoves už borto.

Abi komandos ketvirtadienio rungtynėms padarė po vieną keitimą, palyginus su pirmaisiais mačais. Prancūzijos rinktinės starto sudėtyje vietoje saugo Yoanno Gourcuffo žaidė Florent'as Malouda, o Urugvajaus ekipos starto vienuolikės gynyboje Pablo Aguilarą pakeitė Hectoras Moreno.

Prancūzijos rinktinės sudėtis: Hugo Lloris, Eric Abidal, William Gallas, Patrice Evra, Bacary Sagna, Abou Diaby, Jeremy Toulalan, Nicolas Anelka (46 min. Andre-Pierre Gignac), Franck Ribery, Florent Malouda, Sidney Govou (69 min. Mathieu Valbuena).

Meksikos rinktinės sudėtis: Oscar Perez, Francisco Rodriguez, Ricardo Osorio, Carlos Salcido, Hector Moreno, Rafael Marquez, Geraro Torrado, Efrain Juarez (55 min. Javier Hernandez), Carlos Vela (31 min. Pablo Barrera), Guillermo Franco (62 min. Cuauhtemoc Blanc), Giovani Dos Santos.

Rungtynės

Mačas prasidėjo gan atviru futbolu, abi komandos rengė greitas atakas. 6-ą min. Franckas Ribery tolimu baudos smūgiu išmėgino Meksikos rinktinės vartininko Oscaro Perezo reakciją, bet šis kamuolį sugavo be didesnių problemų.

8-ą min. vienas prieš prancūzų vartininką Hugo Lloris išbėgo Meksikos talentas Carlosas Vela, bet jo smūgis buvo labai netikslus. Meksikiečiai žaidė tolimais perdavimais nuo vidurio linijos. Po vieno tokio iš jų Guillermo Franco smūgiavo į vartus ir kamuolys pavojingai skriejo šalia skersinio.

Plačios ir kūrybingos Meksikos rinktinės atakos tęsėsi – 18-ą min. šalia virpsto kamuolį pasiuntė gynėjas Carlosas Salcido.

Penkioms minutėms veiksmas persikėlė į Meksikos aikštės pusę, bet jau netrukus vėl pavojinga ataka buvo surengta prie prancūzų vartų. C. Salcido vėl prasiveržė kairiuoju kraštu, pergudravęs du Prancūzijos futbolininkus įšoko į baudos aikštelę ir smūgiavo tiesiai į H. Lloris. Po šio epizodo prancūzų vartininkas negailėjo karčių žodžių komandos gynėjams.

30-ą min. šlaunies traumą patyrė Meksikos rinktinės puolėjas C. Vela. Futbolininkas nebegalėjo tęsti rungtynių ir vietoje jo aikštėje pasirodė Pablo Barrera.

Kėlinio pabaigoje prancūzai ėmė patikimiau gintis ir žaidimas išsilygino. Vis dėlto abiejų komandų atakos priblėso – futbolininkai keletą kartų apsikeitė nepavojingais smūgiais vartų link ir išėjo į petrauką.

Antrajame kėlinyje Prancūzijos rinktinės sudėtyje vietoje Nicolas Anelka pasirodė kitas puolėjas Andre-Pierre’as Gignac’as.

54-ą min. skylė atsirado iki tol darniai dirbusioje Meksikos komandos gynyboje ir pavojingai į vartus smūgiavo F. Malouda. Nuo įvarčio meksikiečius išgelbėjo tik sėkmingas vartininko O. Perezo žaidimas.

64-ą min. Meksikos futbolininkai pagaliau išsiveržė į priekį. Po keitimo aikštėje pasirodęs naujasis „Man United“ klubo puolėjas Javieras Hernandezas staigiai spurtavo ir sulaukęs savalaikio perdavimo atsidūrė vienas prieš vartininką, gerokai atsiplėšęs nuo dirbtinę nuošalę dariusių gynėjų. Nesunkiai pergudravęs H. Lloris 23-ejų meksikietis pasiuntė kamuolį į tuščius vartus – 1:0.

77-ą min. Prancūzija gavo mirtiną smūgį – į baudos aikštelę įkirtęs P. Barrera „susirado“ gynėjo Erico Abidalio kojas ir protingai griuvo, o mačo arbitras Kh. Al Ghamdi parodė į 11 metrų atžymą. Baudinį sėkmingai realizavo patyręs 37-erių metų C. Blanco – 2:0.

Prancūzams gelbėtis liko 11 minučių. Tiek laiko ir dar trys arbitro pridėtos minutės nesukėlė didesnių problemų Meksikos futbolininkams, ginantis nuo vangių varžovų bandymų surasti kelius prie vartų. Meksikiečiai iškovojo pelnytą pergalę ir žengė svarbų žingsnį aštuntfinalio etapo link.

Statistika

Prancūzija – Meksika 0:2 (0:0)

Meksika: Javier Hernandez (64 min.) ir Cuauhtemoc Blanco (79 min.)

Smūgiai: Prancūzija 13 – 11 Meksika

Smūgiai į vartų plotą: Prancūzija 4 – 5 Meksika

Pražangos: Prancūzija 23 – 25 Meksika

Kampiniai: Prancūzija 7 – 1 Meksika

Nuošalės: Prancūzija 2 – 4 Meksika

Kamuolio valdymas: Prancūzija 52 proc. – 48 proc. Meksika

Geltonos kortelės: Prancūzija 2 – 4 Meksika

Raudonos kortelės: Prancūzija 0 – 0 Meksika.

Turnyrinė A grupės lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Urugvajus 2 1 1 0 3-0 4
2. Meksika 2 1 1 0 3-1 4
3. Prancūzija 2 0 1 1 0-2 1
4. PAR 2 0 1 1 1-4 1

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją