Nugalėtojams du įvarčius pelnė rezultatyviausiu čempionato žaidėju tapęs Diego Forlanas. Madrido „Atletico“ klubo puolėjas pasižymėjo 24-ą min., o 80-ą min. realizavo 11 metrų baudinį. Jau per teisėjo pridėtą laiką dar vieną įvartį įmušė saugas Alvaro Perreira.

PAR rinktinė rungtynes baigė be vartininko Itumelengo Khune, kuriam 76-ą minutę už paskutinės vilties pražangą parodyta raudona kortelė.

Susitikimo vyriausiasi arbitras – šveicaras Massimo Busacca.

Pirmame ture PAR komanda išsiskyrė taikiai 1:1 su Meksikos vienuolike, o urugvajiečiai nulinėmis lygiosiomis baigė mačą su Prancūzijos rinktine.

Po pergalės Urugvajaus ekipa tapo A grupės lydere ir smarkiai sustiprino savo viltis žaisti aštuntfinalyje. Šansus iškopti į kitą etapą išsaugojo ir PAR futbolininkai, bet jiems paskutiniame ture teks varžytis su prancūzais.

Prancūzijos ir Meksikos futbolininkai kitose A grupės rungtynėse jėgas išmėgins ketvirtadienį.

PAR rinktinės sudėtis: Itumeleng Khune, Bongani Khumalo, Aaron Mokoena, Tsepo Masilela, Siboniso Gaxa, Kagisho Dikgacoi, Reneilwe Letsholonyane (57 min. Surprise Moriri), Katlego Mphela, Steven Pienaar (79 min. Moeneeb Josephs), Siphiwe Tshabalala, Teko Modise.

Urugvajaus rinktinės sudėtis: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Jorge Fucile (71 min. Alvaro Fernandez), Egidio Arevalo, Diego Perez, Edinson Cavani (89 min. Sebastian Fernandez), Alvaro Pereira, Maxi Pereira, Luis Suarez, Diego Forlan.

Rungtynės

Mačo pradžioje aikštės šeimininkai surengė kelias atakas, bet jau netrukus iniciatyvą perėmė Urugvajaus futbolininkai, kurie ėmė spausti varžovus jų aikštės pusėje. Bet PAR futbolininkų veiksmuose tvyrojo ramybė, o pirmose rungtynėse su Meksika pasižymėjęs saugas Siphiwe Tshabalala keletą kartų pavojingai smūgiavo iš toliau.

Žaidimas pamažu išsilygino ir futbolas darėsi vis greitesnis bei atviresnis. 23-ą min. Luisas Suarezas tolimu šūviu išbandė Itumelengo Khune reakciją – PAR vartininkas kamuolį sugavo.

O jau po minutės vartuose sustingęs I. Khune tebuvo įvykių stebėtojas. Diego Forlanas iš maždaug 20 metrų stipriai smūgiavo kamuolį, šis dar kliudė gynėjo petį ir nuo skersinio įskriejo į tinklą virš PAR vartininko galvos – 1:0.

Išsiveržę į priekį urugvajiečiai ir toliau aktyviai rezgė atakas, joms netrūko aštrumo, tik stigo tikslių smūgių finalinėse stadijose. PAR futbolininkai laukė varžovų klaidų ir ieškojo galimybių kontratakose.

Sužaidus 45 min. Urugvajus pirmavo 1:0.

Antro kėlinio pradžioje Urugvajaus komanda ir toliau aktyviai atakavo. 51-ą min. L. Suarezas po kontakto su gynėju krito PAR baudos aikštelėje, tačiau mačo arbitras M. Busacca liepė futbolininkui keltis ir tęsti žaidimą.

Aikštės šeimininkai varžovams atsakyti iš esmės neturėjo kuo. Bet kokias jų atakas urugvajiečiai sėkmingai griovė dar aikštės viduryje, prisidėjo ir pačių PAR futbolininkų klaidos perduodant kamuolį.

Pirmą pavojingą ataką afrikiečiai pagaliau surengė 66-ą minutę, kai po perdavimo iš krašto puolėjas Katlego Mphela galva pasiuntė kamuolį šalią vartų virpsto.

71-ą min. Urugvajaus komandoje įvyko priverstinis keitimas. Traumą patyrusį Jorge Fucile pakeitė Alvaro Fernandezas. J. Fucile susižeidė čiurną, kai jį grubiai atakavo Kagisho Dikgacoi’us. M. Busacca geltoną kortelę jau turėjusiam PAR rinktinės žaidėjui jokių sankcijų neskyrė.

75-ą min. dar vieną smūgį patyrė PAR komanda. Prieš vartus vieną su kamuoliu iššokusį L. Suarezą vartininkas I. Khune stabdė užkabindamas jo koją ir šįkart M. Busacca buvo principingas. Arbitras skyrė 11 metrų baudinį ir parodė raudoną kortelę PAR vartininkui už paskutinės vilties pražangą.

Į vartus stojęs atsarginis vartininkas Moeneebas Josephsas savo komandos neišgelbėjo – D. Forlanas nuo 11 metrų atžymos kamuolį pasiuntė tiksliai į vartų viršų ir pelnė antrąjį įvartį.

Po šio dūrio aikštės šeimininkų dvasia palūžo, vietos aistruoliai ėmė skirstytis iš tribūnų, o Urugvajaus futbolininkai jau per teisėjo pridėtą laiką pelnė ir trečiąjį įvartį. L. Suarezas iš krašto permetė kamuolį per vartininką ir Alvaro Perreira 94-ą min. galva įmušė į tuščius vartus – 3:0.

Užtikrintas rungtynes sužaidę Urugvajaus futbolininkai žengė didelį žingsnį aštuntfinalio link.

Statistika

PAR – Urugvajus 0:3 (0:1)

Urugvajus: Diego Forlan (24 ir 80 min. 11 m b.), Alvaro Pereira (90 min.).

76-ą min. raudona kortelė parodyta Itumelengui Khune (PAR).

Smūgiai: PAR 11 – 19 Urugvajus

Smūgiai į vartų plotą: PAR 3 – 6 Urugvajus

Pražangos: PAR 13 – 10 Urugvajus

Kampiniai: PAR 3 – 4 Urugvajus

Nuošalės: PAR 3 – 2 Urugvajus

Kamuolio valdymas: PAR 58 proc. – 42 proc. Urugvajus

Geltonos kortelės: PAR 1 – 0 Urugvajus

Raudonos kortelės: PAR 1 – 0 Urugvajus.

Turnyrinė A grupės lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Urugvajus 2 1 1 0 3-0 4
2. Meksika 1 0 1 0 1-1 1
3. Prancūzija 1 0 1 0 0-0 1
4. PAR 2 0 1 1 1-4 1

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją