Susitikimui teisėjavo PAR arbitras Jerome'as Damonas.

Pirmame F grupės mače pirmadienį planetos čempionės titulą ginanti Italijos komanda taip pat pasidalijo po tašką su Paragvajaus futbolininkais – 1:1.

Antradienį į kovas taip pat stos G grupės rinktinės. Intriguojančiose rungtynėse susitiks Portugalijos ir Dramblio Kaulo Kranto vienuolikės, o čempionato favoritai brazilai kausis su Šiaurės Korėjos ekipa.

N. Zelandijos rinktinės sudėtis: Mark Paston, Ivan Vicelich (78 min. Jeremy Christie), Ryan Nelsen, Tony Lochhead, Winston Reid, Thomas Smith, Simon Elliott, Leonida Bertos, Christopher Killen (72 min. Chris Wood), Rory Fallon, Shane Smeltz.

Slovakijos rinktinės sudėtis: Jan Mucha, Marek Čech, Martin Skrtel, Radoslav Zabavnik, Jan Durica, Marek Hamšik, Zdeno Štrba, Vladimir Weiss (90 min. Juraj Kučka), Robert Vittek (84 min. Miroslav Štoch), Erik Jendrišek, Stanislav Šestak (80 min. Filip Hološko).

Rungtynės

Nors komandos mačą pradėjo atsargiai, tačiau jau 5-ą minutę N. Zelandijos komanda sukūrė pavojingą išpuolį prie varžovų vartų. Po baudos smūgio Simonas Elliottas galva siekė kamuolį, o slovakus gelbėjo iš pat pradžių neužtikrintai sužaidęs jų vartininkas Janas Mucha.

Slovakijos futbolininkai ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau tikslumo stoka neleido jiems surengti jokių pavojingesnių išpuolių.

28-ą min. slovakams pagaliau pavyko surengti pavojingą ataką. Po tikslios Vlamiro Weisso ir Stanislavo Šestako kombinacijos pastarasis įšoko su kamuoliu į baudos aikštelę ir žabiškai smūgiavo. Vis dėlto iki įvarčio Slovakijos rinktinės puolėjui pritrūko pusmetrio.

Po penkių minučių nedovanotinai suklydo N. Zelandijos vartininkas Markas Pastonas, lygioje vietoje nepataikęs smūgiuodamas į kamuolį. Prie jo iškart suskubo varžovų žaidėjai, bet zelandams viskas baigėsi sėkmingai.

Žaidimas pamažu darėsi vis atviresnis. Slovakai bandė išsinerti iš pozicinio futbolo pelkės ir greitino žaidimą, o N. Zelandijos rinktinė ieškojo laimės kontratakose. Vienos iš jų metų, 39-ą min., Shane’as Smeltzas pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, bet – iš išorinės pusės.

42-ą min. slovakai pademontravo namų darbus – po baudos smūgio atliko kombinaciją ir jos smaigalyje atsidūręs Marekas Hamšikas iš toli techniškai pasiuntė kamuolį į vartus. N. Zelandijos rinktinę išgelbėjo tik žaibiška M. Pastono reakcija. Slovakija kėlinio pabaigoje užgulė varžovų vartus, tačiau sužaidus 45 min. rezultatas vis dar buvo lygus – 0:0.

Savo tikslą Slovakijos komanda pasiekė iškart po pertraukos. 50-ą min. greitos atakos metu S. Šestakas perdavimu iš aikštės krašto surado į baudos aikštelę iššokusį R. Vitteką ir šis galva pasiuntė kamuolį į N. Zelandijos vartus – 1:0. Slovakams buvo galima užfiksuoti nuošalę, tačiau linijos arbitras to nepastebėjo.

Išsiveržę į priekį slovakai nemažino apsukų ir toliau spaudė varžovus prie jų vartų. Atidavę zelandams kamuolio kontrolę, Slovakijos futbolininkai laukė oponentų klaidų ir kietais gynybos veiksmais griovė visas jų atakų užuomazgas.

69-ą min. keturi slovakai išbėgo prieš tris varžovus ir po kelių trumpų perdavimų R. Vittekas vėl iššoko prieš vartus, tačiau nuo antrojo įvarčio savo ekipą išgelbėjo laiku kamuolį išmušęs gynėjas Winstonas Reidas.

Vėliau slovakų išpuoliai rimo ir jie didžiausią dėmesį skyrė gynybai. Ir savo vartus saugoti jiems sekėsi iki pat paskutinių minučių. N. Zelandijos komanda per likusį laiką susikūrė tik dvi rimtas progas, tačiau vieną iš jų išnaudojo.

88-ą min. Sh. Smeltzas pranoko visus varžovų gynėjus ir galva pasiuntė kamuolį prie pat vartų, o per paskutinę teisėjo pridėto laiko minutę dar vienos tokios pat klaidos N. Zelandija varžovams nebeatleido. W. Reidas gavo perdavimą iš krašto ir įveikęs Slovakijos gynėjų priežiūrą galva taikliai smūgiavo į vartus – 1:1.

Išplėšę tašką zelandai džiaugėsi, lyg iškopę į antrąjį etapą.

Statistika

N. Zelandija – Slovakija 1:1 (0:0)

N. Zelandija: Winston Reid (90+3 min.)

Slovakija: Robert Vittek (50 min.).

Smūgiai: N. Zelandija 10 – 14 Slovakija

Smūgiai į vartų plotą: N. Zelandija 2 – 2 Slovakija

Pražangos: N. Zelandija 17 – 15 Slovakija

Nuošalės: N. Zelandija 0 – 1 Slovakija

Kamuolio valdymas: N. Zelandija 49 proc. – 51 proc. Slovakija

Geltonos kortelės: N. Zelandija 2 – 1 Slovakija

Raudonos kortelės: N. Zelandija 0 – 0 Slovakija.

F grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Italija 1 0 1 0 1-1 1
2. N. Zelandija 1 0 1 0 1-1 1
3. Paragvajus 1 0 1 0 1-1 1
4. Slovakija 1 0 1 0 1-1 1

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją