Rungtynės

Mačą, kaip ir laukta, aktyviau pradėjo argentiniečiai, kai Lionelis Messi, Carlosas Tevezas ir Gonzalo Higuainas iš karto ėmė grasinti nigeriečių vartams.

6-ą minutę Argentinos rinktinė kėlė kampinį ir Gabrielis Heinze griūdamas galva gražiai pasiuntė kamuolį į viršutinį Nigerijos ekipos vartų kampą - 1:0.

Po greito įvarčio žaidimo tempas sulėtėjo ir futbolas tapo labiau pozicinis. 19-ą minutę Argentinos futbolininkams pavyko surengti greitą puolimą, bet vienas prieš vartininką iššokęs G. Higuainas įvarčio įmušti nesugebėjo.

27-ą minutę savo realiausią progą susikūrė ir Nigerijos rinktinė, bet Chinedu Obasi smūgiuodamas kaire koja nepataikė į vartus.

36-ą minutę L. Messi suklaidino kelis gynėjus ir stipriai bei apgaulingai kaire koja pabandė pasiųsti kamuolį į tolimą vartų kampą, tačiau Nigerijos rinktinės vartininkas Vincentas Enyeama likvidavo grėsmę.

Netrukus po L. Messi dar vieno slalomo link priešininkų vartų jis buvo pargriautas visai šalia baudos aikštelės prieigų, bet Juano Sebastiano Verono baudos smūgis buvo labai nevykęs.

Antras kėlinys prasidėjo argentiniečių išpuoliu, kai L. Messi bandė vienu lietimu nukreipti kamuolį į vartus po perdavimo iš dešinio krašto.

Nigerijos futbolininkams pavyko išlyginti žaidimą ir jie dažniau ėmė lankytis varžovų baudos aikštelėje, kėlė kelis kampinius bei atliko kelis baudos smūgius, bet argentiniečiai surengė greitą puolimą ir 65-ą minutę L. Messi (kamuolys praskriejo šalia virpsto) ir C. Tevezas (jo smūgį atrėmė vartininkas) vos nenubaudė priešininkų.

69-ą minutę po nigeriečių gynėjo Taye Taiwo šūvio kamuolys praskriejo čia pat virpsto.

79-ą minutę L. Messi neišnaudojo dar vienos puikios progos, o kitoje atakoje argentiniečių gynybos „dovanėle“ nepasinaudojo Kalu Uche.

Mačo pabaigoje argentiniečiai per daug nerizikavo, tiksliais perdavimais ilgai kontroliavo kamuolį ir erzino afrikiečius. Argentina iškovojo pirmą pergalę čempionate 1:0.

Argentina: Sergio Romero, Gabriel Heinze, Martin Demichelis, Walter Samuel, Jonas Gutierrez, Juan Sebastian Veron (73' Maxi Rodriguez), Javier Mascherano, Angel Fabian Di Maria (84' Nicolas Andres Burdisso), Carlos Tevez, Lionel Messi, Gonzalo Higuain (78' Diego Milito).

Nigerija: Vincent Enyeama, Chidi Odiah, Joseph Yobo, Danny Shittu, Taye Taiwo (74' Kalu Uche), Sani Kaita, Dickson Etuhu, Lukman Haruna, Chinedu Obasi (59' Peter Odemwingie), Aiyegbeni Yakubu, Victor Nsofor Obinna (51' Obafemi Martins).

Rezultatas:

Argentina - Nigerija 1:0

6' Gabriel Heinze [1 - 0]

Įspėjimai:

40' Jonas Gutierrez (Argentina)

76' Lukman Haruna (Nigerija)

Teisėjas: Wolfgangas Starkas (Vokietija)

Statistika:

Argentina - Nigerija

Smūgiai: 20-9

Smūgiai į vartų plotą: 7-1

Kampiniai: 10-4

Nuošalės: 0-0

Pražangos: 7-8

Geltonos kortelės: 1-1

Kamuolio valdymas: 58 proc. - 42 proc.

Kitose šeštadienio B grupės rungtynėse Pietų Korėja iškovojo pergalę prieš Graikiją rezultatu 2:0.

B grupės turnyro lentelė:


1. P.Korėja 1 1 0 0 2-0 +2 3
2. Argentina 1 1 0 0 1- 0 +1 3
3. Nigerija 1 0 0 1 0-1 -1 0
4. Graikija 1 0 0 1 0- 2 -2 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją