„Nėra smagu po tokių rungtynių, kuomet spaudi savo varžovus ir galiausiai pats sau pradedi sakyti - „kamuolys turi pasiekti varžovų vartų tinklą“. Tačiau, mes taip žaisdami turėjome saugotis greitų varžovų kontratakų, nes vienas praleistas įvartis rungtynėse, kuriose buvome geresni – tikra nelaimė.

Visi žaidėjai, kurie žaidė nuo pradžių, ar pasirodė aikštėje po keitimo, padarė ką galėjo ir turėjo padaryti. Gaila, kad rungtynės baigėsi rezultatu 0:0. Sakyčiau, jog tai buvo puikios lygiosios, bet, manau, kad pergalė 1:0 mūsų naudai būtų teisingiau.

Mūsų varžovai šiandien atrodė labai solidžiai, tuo galėsite įsitikinti per likusias rungtynes. Mano žaidėjams pavyko sustabdyti bet kokias jų pavojingas atakas, todėl kaip komanda mes sužaidėme tikrai neblogai“, pabrėžė prancūzų ekipos strategas R. Domenechas.

Prancūzijos rinktinės gynėjas bei kapitonas Patrice‘as Evra įsitikinęs, kad jo atstovaujama komanda galėjo laimėti.

„Mes galėjome laimėti. Labai norėjome iš šių rungtynių išsivežti tris taškus. Didžiuojuosi komandos draugais, kurie šios dienos susitikime atrodė tikrai geros formos ir demonstravo kokybišką futbolą.

Tai buvo mūsų pirmosios pasaulio čempionato rungtynės, todėl mes norėjome jas laimėti ir iškovoti tris taškus. Esame nusiteikę likusioms pirmenybių kovoms, kuriose atiduosime visas jėgas. Kontroliavome rungtynes ir nusipelnėme pergalės“, - sakė P. Evra.

Urugvajaus rinktinės treneris Oscaras Tabarezas liko patenkintas rezultatu, bet ne žaidimu.

„Buvo labai sunkios rungtynės, ko mes ir tikėjomės. Esame daugiau ar mažiau patenkinti pasiektu rezultatu, tačiau ne savo žaidimu aikštėje. Mes nepakankamai daug laiko valdėme kamuolį, kas tokiose rungtynėse svarbu. Franckas Ribery rungtyniavo labai gerai, taip išbalansuodamas mūsų komandos žaidimą. Jo žaidimas aikštės viduryje ir arčiau vartų – baudos aikštelėje, buvo labai efektyvus. Nesakau, jog Prancūzija nusipelnė pergalės, tačiau mes leidome jiems ilsėtis gynyboje nieko pavojingo nesukurdami puolime“.

Urugvajaus rinktinės puolėjas Diego Forlanas buvo išrinktas naudingiausiu mačo žaidėju.

„Niekada nesuprasime, kaip reikėjo laimėti šias rungtynes ir iš viso kaip jose rungtyniauti. Turėjome keletą neblogų galimybių, bet darėme daug klaidų, kurios neleido užbaigti atakos paskutinėje jos stadijoje. Gaila, kad neiškovojome pergalės, bet komandos, mano akimis, buvo lygios“.