Mačui teisėjavo arbitras iš Japonijos Yuichi Nishimura.

Pirmenybių atidarymo A grupės susitikimas tarp šeimininkės PAR ir Meksikos komandų taip pat baigėsi taikiai 1:1.

Komandų sudėtys:

Urugvajus: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Mauricio Victorino, Egidio Arevalo, Diego Perez (88 min. Sebastian Eguren), Ignacio Gonzalez (64 min. Nicolas Lodeiro), Alvaro Pereira, Maxi Pereira, Luis Suarez (73 min. Sebastien Abreu), Diego Forlan.

Prancūzija: Hugo Lloris, Eric Abidal, Willam Gallas, Patrice Evra, Bacary Sagna, Abou Diaby, Jeremy Toulalan, Nicolas Anelka (72 min. Thierry Henry), Yoann Gourcuff (74 min. Florent Malouda), Franck Ribery, Sidney Govou (85 min. Andre-Pierre Gignac).

Rungtynės

Susitikimas prasidėjo atsargia abiejų komandų žvalgyba. Pirmasis pavojingas epizodas įvyko 7-ą min. prie Urugvajaus vartų. Sparčiai kairiuoju kraštu pabėgęs Franckas Ribery perdavė kamuolį į baudos aikštelę ir pirmasis prie jo suskubo Sidney Govou, tačiau jam nepavyko atlikti tikslaus smūgio.

Mačo pradžioje prancūzai žaidė itin drausmingai ir visiškai kontroliavo padėtį. Tačiau rungtynės vyko gan ramiai, be didesnių iššūkių abiejų ekipų vartams.

Urugvajus savo pirmąjį šansą turėjo 16-ą min. Puolėjas Diego Forlanas baudos aikštelės prieigose pasitaisė kamuolį, klaidinančiu judesiu apgavo gynėją ir smūgiavo tiksliai į vartus, o Prancūzijos rinktinę išgelbėjo vartininko Hugo Lloris'o reakcija.

Po šio momento atkuto ir urugvajiečiai. Vis dėlto abi ekipos žaidė daugiau pozicinį ir ramų futbolą, o Urugvajaus aistruoliai, jau matyt nuobodžiaudami, paleido į aikštę žydrus balionus.

Iki pat pirmojo kėlinio pabaigos visi 22 aikštėje buvę futbolininkai visų pirma galvojo apie gynybą ir tik vėliau apie atakas, tad sužaidus 45 min. švieslentėje vis dar puikavosi du nuliai – 0:0.

Antrajame kėlinyje tęsėsi prieš pertrauką matytas žaidimas. Abi komandos vėl žaidė pozicinį futbolą, prancūzai puolė kiek pavojingiau ir dažniau, tačiau ir jų atakos nevertė krūpčioti Urugvajaus rinktinės gerbėjų – smūgiams trūko tikslumo, kombinacijoms stigo gyvybės ir improvizacijos.

67-ą min. vieną iš retų pavojingų atakų surengė urugvajiečiai, bet dėl aukšto kamuolio kovojęs, vienas prieš vartus iššokęs puolėjas Luisas Suarezas taranavo vartininką H. Lloris’į ir mačo arbitras fiksavo pražangą.

Po kelių akimirkų Jeremy Toulalano geltona kortelė įžiebė aistras tarp žaidėjų ir kilo nedidelis apsistumdymas. Konfliktą greitai numalšino patys futbolininkai.

72-ą min. Prancūzijos rinktinės strategas Raymond’as Domenechas bandė gyvinti blankų komandos puolimą vietoje Nicolas Anelka išleisdamas Thierry Henry. Bet jau kitos atakos metu prancūzams teko labiau susirūpinti savo gynyba, kai bene po pirmosios jų didesnės klaidos D. Forlanas netrukdomas iš maždaug 14 metrų smūgiavo į vartus. Prancūzijos ekipos laimei ir Urugvajaus liūdesiui – pro šalį.

81-ą minutę Urugvajaus komanda liko žaisti 10 futbolininkų, kai už grubią ir neaiškios prasmės pražangą prieš Bacary Sagna iš aikštės buvo pašalintas vos 17 min. joje praleidęs saugas Nicolasas Lodeiro.

Tuo metu po keitimo aikštėje žaidę Th. Henry ir Florent’as Malouda vis pavojingiau jungėsi į Prancūzijos komandos atakas. Paskutinėmis rungtynių minutėmis Urugvajaus futbolininkai jau stengėsi išsaugoti lygiąsias ir tik atsimušinėjo savo aikštės pusėje. Vis dėlto tai jie darė pakankamai sėkmingai, o prancūzams nepavyko išnaudoti žaidėjų skaičiaus pranašumo. Puolimo stokojęs mačas baigėsi be įvarčių.

Statistika

Urugvajus – Prancūzija 0:0

81-ą min. raudona kortelė parodyta Nicolasui Lodeiro (Urugvajus).

Smūgiai: Urugvajus 7 – 20 Prancūzija

Smūgiai į vartus: Urugvajus 3 – 3 Prancūzija

Kampiniai: Urugvajus 0 – 4 Prancūzija

Nuošalės: Urugvajus 5 – 4 Prancūzija

Kamuolio valdymas: Urugvajus 43 proc. – 57 proc. Prancūzija

Geltonos kortelės: Urugvajus 2 – 3 Prancūzija

Raudonos kortelės: Urugvajus 1 – 0 Prancūzija.

A grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Meksika 1 0 1 0 1-1 1
2. PAR 1 0 1 0 1-1 1
3. Prancūzija 1 0 1 0 0-0 1
4. Urugvajus 1 0 1 0 0-0 1

Šeštadienį į kovas stos B ir C grupės ekipos. B grupėje Pietų Korėjos rinktinė susitiks su Graikija, o vieni favoritų argentiniečiai žais su Nigerijos futbolininkais.

Vieninteliame C grupės mače šeštadienio vakarą susitiks Anglijos ir JAV vienuolikės.

Pasaulio čempionato nugalėtoja paaiškės finalo rungtynėse liepos 11 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją