Jau 8 rungtynių minutę, šių rungtynių favoritais laikomi ispanai, išsiveržė į priekį. Po Carleso Puyolio aukšto perdavimo iš dešiniojo atakos krašto, Madrido „Real“ klube rungtyniaujantis puolėjas Fernando Morientesas galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Po kelių minučių Ispanijos rinktinės saugas Luisas Enrique pelnė įvartį, bet dėl nuošalės jis nebuvo įskaitytas

Nors airiai pirmajame kėlinyje daugiau laiko kontroliavo kamuolį, jiems nepavyko sukurti kažką pavojingo prie varžovų vartų.

Iškart po pertraukos Morientesas galėjo padvigubinti rezultatą, bet likęs vienas prieš Airijos rinktinės vartininką Shay Giveną jis nesugebėjo pelnyti įvarčio.

Po Ispanijos rinktinės vartininko Ikero Casillaso klaidos airiai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau Kevino Kilbane smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos atmušė gynėjas Carlesas Puyolis.

Geriausią galimybę išlyginti rezultatą airiai turėjo 63 rungtynių minutę. Isiveržusį į baudos aikštelę Damieną Duffą nugriovė Ispanijos rinktinės gynėjas Garcia Juanfranas, teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Bet Airijos rinktinės ir „Leeds“ klubo gynėjas Ianas Harte nesugebėjo įmušti, puikiai sužaidęs Ikeras Casillas atrėmė smūgį.

67 rungtynių minutę buvo neįskaitytas dar vienas Ispanijos rinktinės įvartis, Raulis smūgiavo tiksliai, bet prieš tai jam buvo užfiksuota nuošalė.

Po kelių minučių Raulis vėl turėjo puikią progą pasižymėti, bet iš kelių metrų smūgiavęs į vartus jis pataikė į vartininką.

Paskutinę pagrindinio laiko minutę teisėjas skyrė dar vieną 11 metrų baudinį, šį kartą airiai sugebėjo jį realizuoti. Jaunojo puolėjo Robbie Keane smūgio Ikeras Casillas nesugebėjo atremti.

Pasibaigus antrajam kėliniui rungtynės nesibaigė, kaip ir kitose šios dienos varžybose tarp Švedijos ir Senegalo komandų, buvo žaidžiamas pratesimas.

Pratesimo metu aktyviau rungtyniavo Airijos futbolininkai. Pakeitus puolėjus Morientesą ir Raulį, ispanams sunkiai sekėsi sukurti kažką pavojingo prie varžovų vartų.

Ir po pratesimo nugalėtojas nepaaiškėjo. Norint išsiaiškinti, kas rungtyniaus ketvirtfinalyje, pirmą kartą šiose pirmenybėse buvo mušami 11 metrų baudiniai. Baudinius sėkmingiau mušė ispanai ir laimėjo seriją 3:2. Fernando Hiero, Rubenas Baraja ir Gaizka Mendieta buvo taiklūs, Valeronas ir Juanfranas į vartus nepataikė.

Airijos rinktinės gretose baudinius įmušė Robbie Keane ir Steve Finnanas, tačiau Hollando, Connelly ir Kilbane smūgiai buvo netaiklūs.

Ispanai pateko į kitą etapą, kur susitiks su Italijos ir Pietų Korėjos rungtynių nugalėtoju.

Įspėti: G. Juanfran 62 (I), R. Baraja 88 (I), F. Hierro 90 (I).

Komandų sudėtys:

Ispanija: (4-4-2) Iker Casillas, 3 García Juanfran, 5 Carles Puyol, 6 Fernando Hierro, 4 Iván Helguera, 17 Juan Carlos Valerón, 21 Martínez Luís Enrique, 11 Francisco Javier De Pedro (G. Mendieta 65), 8 Rubén Baraja, 9 Fernando Morientes (D. Albelda 72), 7 González Blanco Raúl (A. Luque 80).

Airija: (4-4-2) 1 Shay Given, 5 Steve Staunton (K. Cunningham 50), 3 Ian Harte (D. Connolly 82), 18 Gary Kelly (N. Quinn 55), 14 Gary Breen, 12 Mark Kinsella, 8 Matt Holland, 9 Damien Duff, 2 Steve Finnan, 10 Robbie Keane, 11 Kevin Kilbane.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją