Taip rusai prieš birželio 4 dieną numatytą susitikimą su japonais tariamai siekia nuslėpti informaciją apie savo neseniai traumą patyrusio saugo Aleksandro Mostovojaus tikrąją formą.

DOSNUMAS: Ekvadoro futbolininkams per Pasaulio čempionatą neteks atsisakyti savo mėgiamų, tačiau Japonijoje labai retai pasitaikančių bananų. Šeimininkai jiems į treniruočių stovyklą atgabeno ir padovanojo 300 kilogramų šių vaisių.

MOKYKLOS: Tūkstančiai Pietų Korėjos mokinių per Pasaulio futbolo čempionatą galės oficialiai praleidinėti pamokas. 966 vidurinės mokyklos nusprendė leisti mokiniams stebėti po pietų vyksiančias futbolo rungtynes, o dar 460 pradinių mokyklų atšaukė pamokas čempionato atidarymo dieną ir tomis dienomis, kai vienas iš 32 čempionatų susitikimų vyks Pietų Korėjoje.

SAVANORIAI: Ištisa savanorių armija prisidės prie to, kad Pasaulio čempionatą Pietų Korėjoje vainikuotų sėkmė. Prieš beveik vienerius metus į atitinkamą Korėjos organizacinio komiteto raginimą atsišaukė per 47 tūkst. žmonių, iš kurių buvo atrinkta 16 tūkst. 200 savanorių. Iš jų 53 proc. yra studentai. Viena iš būtinų sąlygų norint būti atrinktam tikrinti bilietus, dirbti spaudos centre, vertimų ir susisiekimo tarnybose buvo mažiausiai vienos užsienio kalbos mokėjimas.

SUNKUMAI: Dėl didelių finansinių sunkumų Anglijos nacionalinę rinktinę priėmęs Japonijos Canačo miestelis galvoja parduoti... savo aukso lobį. Japonijos "riebiaisiais" metais 9-ojo dešimtmečio pabaigoje centrinė Vyriausybė dosniai dalijo miestams ir gyvenvietėms milijonines sumas. Avadžišimos saloje esančio miestelio gyventojai tada nesugalvojo nieko geriau, kaip nusipirkti aukso luitą.

ATMOSFERA: Pasaulio čempionatui besiruošiančios Pietų Korėjos nacionalinės futbolo rinktinės generalinė repeticija sekmadienį sukėlė tikrą futbolo euforijos bangą. Kaip pirmadienį skelbė spauda, šalį pagaliau užvaldė tikra Pasaulio čempionato atmosfera. Per rungtynes su pasaulio čempionais prancūzais prekybos centrai, kino teatrai ir parduotuvės buvo kaip iššluotos. Dešimtys tūkstančių korėjiečių Seulo centre ir kituose didmiesčiuose stebėjo susitikimą didžiuliuose ekranuose. Pakilios nuotaikos nesudrumstė ir gerai žaidusios komandos pralaimėjimas prancūzams 2:3.

DŽEIMSAS BONDAS: Didžiosios Britanijos kino žvaigždė Rodžeris Mūras, geriau žinomas kaip buvęs slaptasis agentas Džeimsas Bondas, atvyko į Seulą. UNICEF ambasadorius Pietų Korėjoje dalyvaus agitacinėje kampanijoje ir surengs priėmimą JTO Vaikų fondo naudai. Be to, Jos Didenybės slaptasis agentas 007 penktadienį stadione stebės Pasaulio čempionato atidarymo rungtynes tarp Prancūzijos ir Senegalo rinktinių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją