Trečiadienį M.Lippi buvo susitikęs su Italijos futbolo federacijos viceprezidentu Giancarlo Abete.

Sekmadienį Vokietijoje pasibaigusio pasaulio čempionato finale Italijos rinktinė po 11 m baudinių serijos 5:3 nugalėjo Prancūzijos futbolininkus. Normalus rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1.

"Po neįtikėtinos profesionaliosios ir žmogiškosios patirties, kai vadovavau išskirtinei žaidėjų grupei ir aukščiausio lygio personalui, laikausi nuomonės, kad mano Italijos nacionalinės rinktinės trenerio vaidmuo baigėsi. Apie savo norą palikti postą pasibaigus kontraktui pranešiau Italijos futbolo federacijai. Jai dėkoju už pasitikėjimą, parodytą per šiuos du darbo metus, kurių rezultatas amžinai liks istorijoje ir visų italų sirgalių širdyse. Tikiu, kad pasiekiau tai, ką ir buvau užsibrėžęs pasiekti būdamas Italijos ekipos treneriu", - teigė du metus ir 17 dienų rinktinei vadovavęs M.Lippi pranešime spaudai.

Italija, kaip ir pasaulio vicečempionė Prancūzija, bus Lietuvos futbolo rinktinės varžovėmis 2008 metų Europos pirmenybių atrankos turnyro B grupėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją