Pirmadienį parskridusi nugalėtojų komanda 16.45 Grinvičo laiku (19.45 Lietuvos laiku) nusileido Pratica di Mare oro uoste sostinės Romos pietuose.

Nugalėtojus priėmė šalies prezidentas Giorgio Napolitano ir premjeras Romano Prodi. Jie futbolininkus, trenerį Marcello Lippi, techninį personalą ir Italijos futbolo asociacijos vadovybę apdovanojo „Ordinu už nuopelnus respublikai“ – tai vienas aukščiausių Italijos apdovanojimų.

Vėliau žaidėjai atviru autobusu buvo nuvežti į Didįjį cirką, kur jie gerbėjams parodė savo trofėjų. Kadangi į Romos gatves išėjo apie pusė milijono džiūgaujančių italų, autobusui pasiekti tikslą prireikė keliomis valandomis daugiau, nei buvo tikėtasi. Tačiau niekas dėl vėlavimo pretenzijų nereiškė, gerbėjai jautėsi laimingi ilgas valandas laukdami savo didvyrių, po baudinių serijos rezultatu 5:3 įveikusių Prancūzijos rinktinę.

Kai italų futbolo komanda pasiekė Didįjį cirką, žaidėjai pasirodė ant scenos šokdami ir mojuodami rankomis, tuo tarpu tūkstantinė minia mojavo Italijos vėliavomis. Rinktinės kapitonas Fabio Cannavaro iškėlė iškovotą taurę ir kartu su komandos draugais užtraukė „We Are The Champions“.

Taurė keliavo ir rankų į rankas, o didžiausių ovacijų susilaukė Francesco Totti, žaidžiantis vietiniame Romos klube.

Pusfinalio susitikime su vokiečiais įvartį įmušęs Allessandro Del Piero nusivilko savo sportinius marškinėlius ir sviedė juos į minią.

Švęsdami pergalę italai pamiršo visus skandalus, kurie persekioja Italijos futbolo asociaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją