"Tai ilgai trukusios svajonės išsipildymas. Jeigu buvo komanda, kuri galėjo laimėti šias rungtynes, tai turėjome būti mes. Turėjome didelę teritorinę persvarą, pabaigoje buvome kiek pavargę, ir šiek tiek rizikavome, bet ne per daug", - sakė M.Lippi.

Nors italai įmušė įvarčius per dvi paskutines pratęsimo minutes, "Squadra Azzurra" treneris tikino, kad pergalė buvo visiškai pelnyta: "Mano manymu rungtynes kontroliavome. Žaidėme prieš 50 tūkstančių žmonių - vokiečių sirgaliai buvo fantastiški. Įmušėme du puikius įvarčius - gerai, kad išvengėme baudinių serijos, nes, kaip žinote, tai visada yra loterija. Jie turi didžiuotis tuo, ką padarė, didžiuotis, kad gerbė visą meilę ir entiuziazmą, kuris jų laukė Italijoje."

Pasak buvusio "Juventus" trenerio, žaidimą pakeitė A.del Piero išleidimas į aikštę: "Buvau įsitikinęs, kad del Piero padarys įtaką rungtynėms. Stebėjau jį atidžiai, žiūrėjau į jį prieš rungtynes ir žinojau, kad jis to labai trokšta. Kai išleidau jį į aikštę pasakiau savo draugams ant atsarginių suolelio, kad jis įmuš lemiamą įvartį. Jis atliko tokį reikšmingą vaidmenį ir nulėmė mačo baigtį."

Pats A.Del Piero teigė, kad jam buvo garbė rungtyniauti susitikime, kuris buvo vienas gražiausių 2006 metų pasaulio čempionate, ir, vilkėdamas marškinėlius su žinute į Turiną, paskyrė savo įvartį ligoninėje gulinčiam savo draugui Gianluca Pessotto: "Pirmyn Pessottino, nepasiduok. Buvo fantastiška žaisti tokiose rungtynėse ir laimėti jų pačių aikštėje - nėra žodžių, kurie galėtų apibūdinti tai, ką dabar jaučiu. Pastaruoju metu buvau kiek kritikuojamas, tačiau pademonstravau, kad trokštu laimėti taip pat, kaip ir bet kas kias. Antrasis kėlinys sekėsi sunkiai, bet nugalėjome labai stiprią komandą. Įmušti galėjome anksčiau, o mūsų noras šiandien įveikė visas kliūtis."

Ekstazėje buvo ir pirmą savo įvartį rinktinėje pelnęs "Palermo" gynėjas F.Grosso: "Nerandu žodžių visa tai apibūdinti. Viso to nusipelnėme, nes kaip ir sakėmė nuo pat pradžių, tai puiki ekipa su tikra komandine dvasia. Negaliu sulaukti, kol galėsiu džiaugtis su jais kartu ir apkabinti kiekvieną. Tai buvo labai geras pusfinalis, kuriame žaidė dvi puikios komandos, kovojusios iš visų jėgų ir dorai, gerbdamos viena kitą nuo pirmos iki 120-os minutės. Dabar keliaujame į finalą ir tai bus dar vienas sunkus mačas, bet mes tikime ir žadame palikti savo pėdsaką."

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją