Daugiausia priekaištų S.-G. Erikssonas susilaukė už tai, kad į rinktinę neįtraukė daugiau patyrusių puolėjų. Daugelis komentatorių suabejojo jo sprendimu įtraukti septyniolikmetį Theo Walcottą, kuris praėjusį sezoną nežaidė Anglijos „Premier“ lygos rungtynėse, vietoje Totenhamo klubo „Hotspurs“ puolėjo Jermaine’o Defoe.

„Aš manau, kad klausdami, ar aš nesigailiu dėl savo komandos sudėties, pamirštate vieną svarbų dalyką. Kurgi yra kiti didieji Anglijos puolėjai?“, – retoriškai klausė S.-G. Erikssonas.

„Aš esu absoliučiai įsitikinęs, kad paėmiau tinkamus žaidėjus. Ir ne savo naudai, tačiau tai itin pasitarnaus T. Walcotto ateičiai. Jis mokėsi. Jis pabuvojo pasaulio futbolo čempionate ir, žinant, kas tai yra, šis dalyvavimas jam bus be galo naudingas“, – svarstė Anglijos rinktinės treneris.

„Kur yra visi puolėjai, kurie gali šiuo lygiu pelnyti įvarčius?“, – klausė S.-G. Erikssonas.

Kai buvo iškelta mintis, kad J. Defoe galėtų padėti rinktinei, S.-G. Erikssonas atsakė:

„Nemanau. Jei būčiau taip manęs, būčiau įtraukęs ir jį. Mačiau jį 15 ar 20 kartų šį sezoną. Aš turiu paimti geriausius žaidėjus, kurie, mano įsitikinimu, bus mums naudingi ateityje“, – savo pasirinkimą aptakiai gynė treneris.

Po pasaulio čempionato S.-G. Eriksson paliks savo postą, kurį perims jo padėjėjas, buvęs "Middlesbrough" futbolo klubo vadovas Steve’as McClarenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją