Apie savo apsisprendimą iš karto po rungtynių pareiškė pats strategas.

"Visa tai baigėsi ir aš jokiu būdu netęsiu darbo. Esu įsitikinęs, kad padariau viską, kas yra man pasiekiama. Dabar laikas pasieškoti ko nors kito. Labai apgailestauju dėl trenerių, sirgalių ir žaidėjų, nes ši komanda nusipelnė keliauti toliau, bet mums nepavyko", - nusivylęs kalbėjo J.Pekermanas.

Argentina pirmavo prieš Vokietiją po Roberto Ayala įvarčio, tačiau iki rungtynių pabaigos likus dešimčiai minučių Miroslavas Klose rezultatą išlygino ir padėjo vokiečiams pasiekti pratęsimą, kuriam pasibaigus lygiosiomis buvo mušami 11 metrų baudiniai. R.Ayala ir E.Cambiasso savo smūgių nerealizavo, tad pergalę šventė turnyro šeimininkė Vokietija.

"Rungtynės buvo labai įdomios. Žaidėme kaip favoritai ir nors pralaimėjome stengėmės iš paskutiniųjų. Baudinių serija buvo apylygių rungtynių padarinys. Apmaudu dėl Argentinos, kuri rungtyniavo labai gerai kaip ir visame čempionate", - sakė daugiau nei pusantrų metų su argentiniečių nacionaline ekipa dirbęs treneris.

Visiškoje euforijoje buvo Vokietijos rinktinės treneris Jurgenas Klinsmannas, kuris džiaugėsi pergale prieš galingus priešininkus ir negailėjo pagyrų Berlyno Olimpiniame stadione susirinkusiems ir jo treniruojamą komandą palaikusiems sirgaliams.

"Sunku rasti žodžių. Esu neįtikėtinai laimingas, besididžiuojantis ir dėkingas. Fantastiški sirgaliai mus stūmė pirmyn, jie mumis tikėjo. Žinojome, kad net atsilikinėdami vienu įvarčiu sugebėsime atsitiesti. Buvome įsitikinę, kad pasiekę 11 metrų baudinių seriją pateksime į kitą etapą. Tas pasitikėjimas savo jėgomis, kurį turime, yra labai stiprus", - tvirtino J.Klinsmannas.

Treneris teigė, kad jo komanda, kurią prieš čempionatą daugelis kritikavo, įgavo tikėjimą, jog gali žaisdami tėvynėje turnyrą laimėti: "Tai yra komanda, kuri paskutines šešias savaites suaugo kartu, ir mes norime būti pasaulio čempionais."

Ekipos kapitonas Michaelis Ballackas pareiškė, kad žaidėjai nusipelnė pergalės: "Tai buvo sensacinga. Galbūt rungtynės nebuvo labai įdomios žiūrovams, bet jos buvo labai aukšto lygio. Komanda kovėsi iki galo. Be abejo, prasidėjus baudinių serijai, visada įtakos turi sėkmė, tačiau manau, jog komanda nusipelnė nugalėti. Šiuo metu žaidžiame sėkmingai, nuo pat Pasaulio čempionato pradžios rungtyniavome labai gerai, aukštame lygyje, ir beveik nedarėme klaidų."

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją