Galiausiai sudėtingą pergalę ir bilietą į pusfinalį šventė Lietuvos golbolininkai – 5:4 (1:2, 3:2, 0:0, 1:0).

Tris įvarčius pelnė Justas Pažarauskas, du, tarp jų ir lemiamą per pratęsimą, – Genrikas Pavliukanecas.

„Rungtynės su Kanada buvo labai įtemptos. Pradžioje prasileidome porą įvarčių. Nekrito labai ir buvo daug metimų į virpstus. Kanados rinktinė pakankamai gerai gynėsi ir dėl to buvo sunkoka pramušti. Bet džiaugiamės, kad ir tomis labai sunkiomis akimirkomis išlaikėme ramybę ir tiesiog darėme tą, ką šnekėjome. Pavyko pasiekti teigiamą rezultatą, nors ir po pratęsimo bei su daug emocijų“, - po ketvirtfinalio rungtynių sakė golbolo rinktinės trenerio asistentė Adelė Markevičiūtė.

Kanados komandai du įvarčius spelnė Dougas Ripley, po vieną – Blairasd Nesbittas ir Bruno Hache'as.

„Rungtynės su Kanada buvo labai įtemptos ir žiūrovams, tikriausiai, reto grožio. Aš tokių rungtynių per savo 11 metų nesu daug žaidęs. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi mums gerai. Matėsi, kad Kanados komanda buvo pasiruošusi labai gerai. Jie tiesiog gynėsi, įmušė mums keletą įvarčių. Man bent jau pasirodė, kad jie buvo ramūs. Buvo ir sėkmės nemažai jų pusėje. Tai nulėmė tokį ilgą žaidimą“, - komentavo visose parolimpiados rungtynėse visą laiką žaidžiantis centro gynėjas Mantas Brazauskis.

Pusfinalyje Lietuvos rinktinė žais su Švedijos komanda, kuri 5:1 (1:0, 4:1) laimėjo prieš Turkiją.

„Pasidžiaugėme pergale ketvirtfinalyje ir dabar šitą puslapį uždarome. Rytoj (ketvirtadienį - DELFI) vėl kibsime į darbus. Dabar svarbiausia yra pailsėti, šiek tiek atsiriboti nuo golbolo, o rytoj (ketvirtadienį) atversti naują lapą ir įrašyti dar šiek tiek džiaugsmo akimirkų“, - poetiškai kalbėjo M. Brazauskis.

Lietuviai prieš tai 13:6 pranoko parolimpinę čempionę Suomiją, 8:7 įveikė JAV atstovus, 9:6 nugalėjo Kiniją ir 5:3 laimėjo prieš Turkiją.

Primename, kad 2012 metais Londone lietuviai pralaimėjo pusfinalį ir mažąjį finalą bei užėmė ketvirtą vietą.

Golbolo ketvirtfinaliai:

Brazilija – Kinija 10:3;

JAV – Vokietija 7:6;

Lietuva – Kanada 5:4 po pratęsimo;

Švedija – Turkija 5:1.

Pusfinalių poros:

Brazilija – JAV;
Lietuva – Švedija.

Be jau anksčiau iškritusių parolimpinių čempionų suomių, į tolesnį etapą nepateko ir Europos čempionė ir parolimpinių žaidynių bronzos laimėtoja Turkija.

„Iš A ir B grupės į pusfinalius išėjo pirmos-antros vietos, tai dabar tikrai visos komandos yra labai stiprios ir mums liko dar dvi dienos įdomaus žaidimo. Dabar svarbiausia yra pamiršti tai, kas buvo, pailsėti, gerai pasiruošti ir suplanuoti, kaip žaisime (su švedais)“, - sakė A. Markevičiūtė.

Golbolas, dar vadinamas aklųjų rieduliu, yra komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka. Žaidžiamas 9x18 metrų ploto aikštelėje su 9 m ilgio ir 1,3 m aukščio vartais ir skambančiu kamuoliu, kurio skersmuo – toks pat kaip krepšinio kamuolio.

Komandą gali sudaryti 6 žaidėjai, iš kurių vienu metu aikštelėje žaidžia po tris, visi akis užsidengę šviesos nepraleidžiančiais akiniais. Tikslas yra įridenti kamuolį į priešininkų vartus. Taisyklingai mestas golbolo kamuolys skrieja net 80 km/val. greičiu.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks iki rugsėjo 18 dienomis. Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)