Lietuvis antrame paguodos plaukime, kuriame buvo kovojama dėl paskutinių dviejų bilietų į finalą, finišavo ketvirtas (5:13,07 min.) ir varžysis B finale.

Beje, šeštadienį po finišo sverdami visas valtis teisėjai nustatė, kad lietuvio valtis buvo 50 gramų per lengva (ji turi sverti 24 kg), tad mūsiškis automatiškai nukrito į šio plaukimo lentelės apačią.

Pats irkluotojas apie priežastis gali tik spėlioti: gal nuo paskutinio svėrimo, kuris vyko prieš dvi dienas, valtis galėjo padžiūti, gal sveriant valtyje buvo susikaupę šiek tiek vandens.

Greičiausi buvo britas Tomas Aggaras (4:56,17 min.) ir amerikietis Blake'as Haxtonas (5:03,43 min.).

A. Navickas sekmadienį 14.50 val. Lietuvos laiku susirungs dėl 7-12 vietų su Olandijos, Vokietijos, Korėjos, Italijos ir Kenijos atstovais.

Primename, kad penktadienį Rio debiutavęs 26-erių metų A. Navickas atrankos varžybų antrame plaukime taip pat liko ketvirtas (5:10,24 min.) ir gavo teisę kautis paguodos plaukime.

Po dviejų Rio parolimpiados dienų Lietuvos rinktinė su vienu sidabro medaliu, kurį laimėjo disko metikas Mindaugas Bilius, rikiuojasi 41-oje medalių lentelės vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)