Lietuvos parolimpinės misijos vadovas Gintaras Zavadckis parolimpinio kaimelio šeimininkei įteikė knygą apie Lietuvą, o Lietuvos atstovui buvo įteikta statulėlė su Rio de Žaneiro parolimpiados ženklu.

Lietuvos rinktinės pagerbimo šventė vyko kartu su kitomis šalimis: Olandija, Kinijos Makao, Zambija, Maliu ir Meksika.

Komandų pasveikinimo metu organizatoriai priminė Jungtinių Tautų neįgaliųjų teisių konvenciją ir skatino visus prisidėti kuriant naują pasaulį be apribojimų. Šiomis Jungtinių Tautų vertybėmis ir principais buvo paremta ir renginio muzikinė programa, kurios metu Brazilijos šokėjai išjudino susirinkusias šalių delegacijas.

Trečiadienio vakarą Lietuvos vėliavą Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių atidaryme neš jauniausias Lietuvos parolimpinės rinktinės narys – 17-metis plaukikas iš Kauno Edgaras Matakas.

Pasak E. Matako, būti Lietuvos vėliavnešiu parolimpinėse žaidynėse jam yra didelė garbė ir atsakomybė. Parolimpiečių išleistuvėse Lietuvos trispalvę plaukikui įteikė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Planuojama, kad Rio parolimpinių žaidynių atidaryme žygiuos tik 15 iš 25 Lietuvos delegacijos narių. Tie sportininkai, kuriems rugsėjo 8 dieną jau prasidės varžybos – lengvaatlečiai Kęstutis Skučas ir Mindaugas Bilius, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis ir šeši golbolininkai – atidarymo ceremonijoje nedalyvaus.

„Pasimokėme iš ankstesnių parolimpinių žaidynių, kad delegacijos privalo atvykti į atidarymo ceremoniją iš anksto ir dvi valandas išsirikiavusios laukti prie paradinio įėjimo. Nors pati atidarymo šventė yra didinga ir įspūdinga, sportininkai turi laikytis griežto treniruočių ir poilsio režimo, o toks ilgas stovėjimas, laukimas ir paskui dar dalyvavimas dviejų valandų atidarymo renginyje per daug išvargina prieš svarbius startus“, – komentavo golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis.

Organizatoriai informavo Lietuvos delegaciją, kad dalyvavimas atidarymo ceremonijoje užtruks beveik 7 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją