Rugsėjo 1 dieną Brazilijoje prasideda parolimpinės ugnies nešimo savaitė. Lietuvoje ir kitose pasaulio šalyse gyventojai kviečiami virtualiu būdu nešti asmeninę parolimpinę ugnį į Rio, kur rugsėjo 7-18 dienomis daugiau kaip 4000 sportininkų susitiks parolimpinėse žaidynėse.

Nuo ketvirtadienio visi Lietuvos žmonės kviečiami iš Lietuvos parolimpinio komiteto „Facebook“ paskyros pasiimti Parolimpinės ugnies „ikoną“ ir kiekvienam patogiais būdais siųsti ją draugams. Ugnies perdavimas vienas kitam simbolizuoja, kad žmogus nuolat auga ir plečia savo galimybes.

„Parolimpinės žaidynės yra didžiausias sporto renginys, skatinantis pokyčius pasaulyje, o parolimpinė ugnis simbolizuoja šiuos pokyčius. Nors parolimpinės žaidynės vyks Rio de Žaneire, deglo nešimas apjungia visą Braziliją ir dar daugiau kaip 170 šalių, dalyvausiančių žaidynėse“, - sako Tarptautinio parolimpinio komiteto viceprezidentas Andrew Parsonsas.

Parolimpinio deglo vingiai simbolizuoja pakilimus ir nuosmukius sportininkų gyvenime, kartu sveikina jų beribį ryžtą ir pasiekimus. Keturkampė deglo forma įkūnija keturias parolimpines vertybes: drąsą, pasiryžimą, įkvėpimą ir lygybę. Šios vertybės įrašytos ir brailio raštu.

Brazilijoje nuo rugsėjo 1 iki 5 dienos ugnis keliaus per penkis didžiausius šalies miestus, atstovaujančius penkis regionus: San Paulą (pietryčiuose), Joinville'į (pietuose), Natalį (šiaurės rytuose), Belemą (šiaurėje) ir Braziliją (vidurio vakaruose).

Likusias dvi dienas žmonės ugnį neš Rio de Žaneiro mieste, kol rugsėjo 7-ą dienos vakarą ji bus uždegta „Maracana“ stadione parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

Rugsėjo 2-ą dieną taip pat vyks parolimpinės ugnies įžiebimo ceremonija Didžiosios Britanijos Stoke'o Mandeville'io mieste, kur gimė parolimpinės žaidynės.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės vyks rugsėjo 7-18 dienomis, jose dalyvaus per 4000 sportininkų iš daugiau kaip 170 valstybių. Bus išdalinti 528 medalių komplektai.

Lietuvai parolimpiadoje atstovaus 13 sportininkų: irkluotojas, plaukikas, dziudo imtynininkas, 4 lengvaatlečiai ir 6 asmenų golbolo komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją