Brazilų žiniasklaida citavo vieną policijos pareigūną – pasak jo, 32-ejų metų aukso medalininkui gresia laisvės atėmimo bausmė, nors teismų pareigūnai to dar nepatvirtino.

Ryanas Lochte kaltinamas klaidinančiu pranešimu apie nusikaltimą“, – sakoma policijos pranešime. Pasak pareigūnų, byla buvo perduota teismui.

Policija nurodė rekomendavusi teismui išsiųsti šaukimą R. Lochte atvykti į apklausą.

„Kai jis bus iškviestas – ar atvyktų, ar ne, bausmė būtų tokia pati: 1-6 mėnesiai įkalinimo“, – naujienų portalas G1 citavo Rio de Žaneiro policijos pareigūną Clemente Braune.

„Jeigu jis bus iškviestas ir neatvyks į posėdį, teismas vyks kaltinamajam nedalyvaujant, kol bus priimta galutinė nutartis“, – pridūrė jis.

R. Lochte praėjusią savaitę atsiprašė dėl savo pasakojimo, kad jis kartu su trimis kitais amerikiečiais plaukikais buvo apiplėštas grįždamas namo iš vieno vakarėlio ir kad plėšikai buvo apsimetę policininkais.

Rio de Žaneiro policijos vadas Fernando Veloso vėliau per spaudos konferenciją sakė, kad plaukikai buvo ne apiplėšti, o sulaikyti, kai mėgino pabėgti, nusiaubę vienos degalinės tualetą.

Dėl R. Lochte pasakojimo Rio de Žaneiro olimpiados organizatoriai pateko į nepatogią padėtį, o vėliau, kai brazilų policija užginčijo sportininko pateiktą incidento versiją, buvo sukompromituota pati JAV olimpinė delegacija.

Šią savaitę nuo R. Lochte nusigręžė kai kurie svarbūs rėmėjai, tarp jų – „Speedo“ ir „Ralph Lauren“.

„Prisiimu visą atsakomybę“, – R. Lochte sakė duodamas šeštadienio vakarą transliuotą interviu.

„Išpūčiau tą istoriją, o jeigu nebūčiau to padaręs, nebūtume įklimpę į šią makalynę“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)