Į Japonijos sostinės Hanedos oro uostą atskridus lėktuvui iš šių metų olimpiadą organizavusio Brazilijos miesto, Tokijo gubernatorė Yuriko Koike išlipo laikydama olimpinę vėliavą.

„Smarkiai jaučiu didelę atsakomybę“ dėl būsimos olimpiados, Y. Koike sakė klausytojams.

Kimono dėvinti Y. Koike vėliavą priėmė per sekmadienį vykusią Rio de Žaneiro olimpiados uždarymo ceremoniją. Tąsyk tūkstančiai žiūrovų ir sportininkų buvo apsigobę apsiaustais drėgną ir vėjuotą naktį per spalvingą Brazilijos kultūros ir muzikos šventę, apvainikuotą fejerverkų.

Besišypsantys ir mojuojantys atletai šoko stadione „Maracana“ ir darėsi asmenukes.

Japonijos premjeras Shinzo Abe per uždarymą įsijautė į komišką „Nintendo“ kompiuterinio žaidimo herojaus Super Mario vaidmenį, tad Tokijas 2020 metų žaidynėms uždavė gana nerūpestingą toną.

Sh. Abe išlindo iš vamzdžio, kai buvo parodytas vaizdo įrašas, vaizduojantis, kaip santechnikas Mario gręžiasi iš Tokijo per Žemės rutulį, kad pasiektų Braziliją.

„Norėjau parodyti Japonijos minkštąją galią pasauliui su japoniškų personažų pagalba“, – Sh. Abe sakė žurnalistams.

„Nebuvau tikras, kaip sureaguos žiūrovai. Visgi sulaukiau daugybės džiaugsmingų šūksnių. Esu už tai dėkingas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją