50 tūkst. JAV dolerių (44 tūkst. eurų), kurie buvo skirti R. Lochte, kompanija dabar skirs organizacijai „Save the Children“, konkrečiai – Brazilijos vaikams.

„Speedo USA“ skelbia sprendimą nutraukti Ryano Lochte rėmimą“, – sakoma kompanijos pareiškime. - Nors mes daugiau kaip dešimtmetį palaikėme pergalingus santykius su Ryanu ir jis buvo svarbus „Speedo“ komandos narys, mes negalime toleruoti elgesio, prieštaraujančio vertybėms, kurias seniai gina šis prekės ženklas.“

„Mes vertiname daugybę jo pasiekimų ir viliamės, kad jis eis į priekį ir pasimokys iš savo patirties“, – apie R. Lochte, kuris per savo karjerą yra iš viso laimėjęs 12 olimpinių medalių, tarp jų – šešis aukso, sakė „Speedo USA“.

32-ejų metų Ryanas Lochte tvirtino, kad jį ir dar tris jo komandos narius, kurie visi Rio de Žaneire iškovojo aukso medalius, užpuolė policininkais apsimetę plėšikai.

Tačiau jis greit sulaukė prieštaringų vertinimų, kai policija paskelbė, kad jo pareiškimas yra neteisingas ir kad iš tikrųjų ta sportininkų grupė buvo sulaikyta dėl degalinės tualeto nuniokojimo, kuriam, regis, vadovavo girtas R. Lochte.

Vėliau R. Lochte pripažino, kad „praleido detales“ ir „per daug išpūtė kai kurias istorijos dalis“.

Jis taip pat pripažino, kad vis dar buvo girtas, kai pateikė savo pradinę versiją apie incidentą, ir pridūrė: „Aš nuvyliau savo komandą.“

Po minimo incidento R. Lochte parskrido atgal į Jungtines Valstijas, o kiti trys į skandalą įsivėlę sportininkai Gunnaras Bentzas, Jackas Congeris ir Jimmy Feigenas liko Brazilijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)