„Anąkart pralaimėjo 36, šį kartą – 30 taškų skirtumu. Todėl jei kas porą metų nubrauksime po 6 taškus, tai po 10-12 metų jau galėsime mesti iššūkį amerikiečiams“, – žurnalistus pralinksmino 48-erių treneris.

„Aišku, juokauju“, – pridėjo jis.

Tiesa, 2014 metų planetos pirmenybėse JAV rinktinė triumfavo tašku didesniu skirtumu (129:92), o ir Rio de Žaneire nesunkiai galėjo galėjo pasiekti ir bent 40 taškų persvarą.

Visgi nepaisant visko, serbų pasiekimu negalima nesistebėti: bilietą į Rio jie iškovojo tik papildomame atrankos turnyre, o ir A grupėje finišavo ketvirti. Tačiau vėliau balkanų atstovai atrado gero žaidimo receptą ir ketvirtfinalyje nokautavo kroatus (86:83), o pusfinalyje nepasigailėjo Australijos rinktinės (87:61).

Finale Serbijos komandai labiausiai pritrūko lyderių indėlio – Milošas Teodosičius per 25 minutes iš žaidimo pataikė 4 metimus iš 11 ir pasižymėjo 9 taškais, o Bogdanas Bogdanovičius iš 12 bandymų realizavo vos 2 ir pridėjo tik 7 taškus.

„Mūsų netikslūs metimai – geros amerikiečių gynybos nuopelnas, tačiau tikrai turėjome gerų progų. Bet ir mūsų moralinis nusiteikimas vis krito žemyn. Nepaisant visko, didžiuojuosi savo vyrukais – nuėjome tikrai įspūdingą kelią“, – neeiliniu pasiekimu džiaugėsi A. Djordjevičius.

Jo auklėtinius pražudė antrame kėlinyje monstrišką amerikiečių spurtą inicijavęs Kevinas Durantas, kuris per aikštėje praleistą pusvalandį driokstelėjo 30-imčia taškų (5/8 dvit., 5/11 trit., 5/6 baud. met.).

„Jie yra superžvaigždės, todėl jeigu leisi jiems žaisti taip, kaip jie nori – būsi nužudytas, – vaizdingai situaciją iliustravo Stefanas Markovičius. – Pradėjome tikrai neblogai, bet antrame kėlinyje nebebuvome panašūs į save. Jie buvo geresni ir tai įrodė.“

Serbijos, kaip visiškai atskiros valstybės (nuo 2006 m.), krepšinio rinktinė į olimpines žaidynes pateko pirmą kartą. Tiesa, žaisdami po Jugoslavijos vėliava serbai 1996 metais pasipuošė sidabro medaliais. Būtent tuomet jai dar atstovavo dabar trenerio pareigas užimantis A. Djordjevičius. Kuris medalis jam brangesnis?

„Didžiuojuosi abiem, tačiau nesu laimingas, nes pralaimėjau abejas rungtynes“, – trumpai, bet aiškiai atsakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)