Iš viso prie maratono starto linijos stojo 155 sportininkai. R. Kančys distanciją įveikė per 2 val. 21 min. 10 sek. užėmė 75-ą vietą.

Nuo nugalėtojo Kenijos atstovo Eliudo Kipchoge lietuvis atsiliko 12 min. 26 sek.

„Esu nusivylęs... Šiandien ne mano diena. Tai buvo ketvirtasis mano maratonas ir pats sunkiausias. Aš tik džiaugiuosi, kad jį pabaigiau. Oras viskas gerai, net nežinau kaip pasakyti, kas nutiko. Tiesiog bėgi ir kojos nekyla ir viskas. Dar pirmą pusę bandžiau, bet paskui jau buvo sunku. Pabaigoje jau visi tiesiog plaukėm. Net nebuvo spurto – vos ne vos pasiekiau finišą ir tiek“, - DELFI teigė R. Kančys.

Tiesa, 29 metų lietuvis kaip tik distancijos pabaigoje ėmė lenkti varžovus ir kilti į viršų. Visos distancijos metu R. Kančys bėgo 90-100 vietose. Rio pademonstruotas laikas yra apie pusšeštos minutės blogesnis, nei jo asmeninis rekordas.

„Dėl vietos tai nežinau, bet dėl laiko tai planavau tikrai greičiau. Tikrai norėjau greičiau, bet šiandien nežinau, kodėl nepavyko. Tiesiog ne ta diena. Esu savimi nusivylęs ir tik džiaugiuosi, kad pabaigiau“, - kalbėjo Remigijus.

V. Dopolsko laikas – 2 val. 28 min. 21 sek. (111 vieta). Lietuvį nuo nugalėtojo skyrė 19 min. 37 sek.

„Nežinau, kas nutiko – buvo labai sunku bėgti. Maudė šoną, spaudė. Ne ta diena. Rezultatas jau toks, koks yra. Su savimi teko labai sunkiai kovoti. Jau nuo kokio 7 km buvo sunku, tai tą skauda, ta aną. Pradėjo jaustis ir traumos pasekmės. Na bet viskas gerai – svarbiausia, kad baigiau. Oras buvo labai drėgnas. Prakaitas mušė ir mušė – labai drėgna. Atrodo ir vėsu, ir apsiniaukę turėtų būti labai gerai, bet nebuvo taip, kaip norėtųsi. Čia buvo debiutas ir yra kaip yra. Džiaugiuosi, kad finišavau“, - DELFI teigė Valdas, kurio asmeninis rekordas – 2 val. 16 min. 35 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)