Bet didvyriu tapo ne tik lemiamą baudinį realizavęs bei per pagrindinį rungtynių laiką įvartį pelnęs Neymaras ar vokiečių baudinį atrėmęs Wevertonas, bet visa Brazilijos futbolo rinktinė, pasiekusi tai, ko iki tol per 12-liką bandymų padaryti nepavyko nė vienai šios šalies komandai.

Ir ne bet kur, o gimtinėje. Ten, kur dėl futbolo pakvaišę sirgaliai dar niekada neregėjo saviškių triumfo. „Tai viena geriausių akimirkų mano gyvenime“, – prisipažino pats Neymaras.

„Ši akimirka – stebuklinga. Esu labai laimingas – tai nerealu“, – vos tik pasibaigus mačus su DELFI triumfo emocijomis dalijosi Rio de Žaneire gyvenantis Miguelis.

„O, Dieve, kaip mano širdis plaka“, – aidint kurtinančiam triukšmui džiaugsmu tryško jo mergina Ana Paula.

Iki šiol savo sąskaitoje brazilai turėjo tris olimpinius sidabro medalius, iškovotus 1984 m. JAV, 1988 m. Pietų Korėjoje ir 2012 m. Anglijoje, bei du bronzinius apdovanojimus, laimėtus 1996-aisiais JAV ir 2008-aisiais Kinijoje.

„Man tai jau penktosios olimpinės žaidynės. Paskui Brazilijos futbolo rinktinę po visą pasaulį važinėju jau 25-erius metus. Emocijų yra daug, nes šie jauni vyrukai užpildė Brazilijos futbolo komandos tuštumą titulų kolekcijoje“, – DELFI pasakojo 56-erių žurnalistas Jaeci Carvalho.

Jis savo akimis regėjo brazilų triumfą 1994 ir 2002 metų planetos pirmenybėse (trofėjų virš galvų dar kėlė 1958, 1962 ir 1970 m.), bet lygiai taip pat su vietiniais gyventojais liejo ašaras abiejuose pasaulio futbolo čempionatuose, kuriuos rengti buvo patikėta Brazilijai: 1950-aisis kelią link titulo pastojo nesėkmė 1:2 prieš Urugvajų, o 2014 metais – vokiečių pažeminimas pusfinalyje 1:7.

„Pastarasis pralaimėjimas buvo labai skausmingas, be to, pasaulio čempionatas ir olimpinės žaidynės yra skirtingo lygio – jų negalima gretinti. Todėl jausimės atsiskaitę tik tuomet, kai Vokietijoje vyksiančių pirmenybių pusfinalyje laimėsime 7:1“, – apie vis dar nenuplautą gėdą prakalbo „Estado de Minas“ laikraščio reporteris.

Visgi jis pripažino, kad labai džiaugiasi šia pergale, nes ji – itin svarbi jaunajai kartai. J. Carvalho taip pat vylėsi, kad Rio žaidynėse sukauptą patirtį brazilų žvaigždė Neymaras persineš ir į vyrų rinktinę, su kuria kovos dėl kelialapio į 2018 metų planetos pirmenybes. Pastarosios bus rengiamos Rusijoje.

Brazilijos futbolininkai

„Savo namuose mes tiesiog privalėjome laimėti šį titulą. Mūsų šaliai – tai labai reikšminga pergalė. Aš didžiuojuosi ir tikiu, kad kitame pasaulio čempionate Brazilija bus visai kitokia, – nuvyti praeities šmėklas norėjo vietinis sirgalius Danielius. – Viskas, ko dabar noriu – švęsti.“

Paklaustas, kiek rengiasi laistyti šį auksą, jis tik šyptelėjo. „Iki olimpinių žaidynių Tokijuje. Mažiausiai.“

DELFI primena, kad geltonai nudažytame „Maracana“ stadione brazilai tik po 11 metrų baudinių serijos 5:4 palaužė Vokietijos futbolininkų pasipriešinimą. Pagrindinis teisėjo pridėtas laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Nuo 1992 metų olimpinėse žaidynėse gali dalyvauti tik futbolininkai iki 23-ejų metų, o nuo 1996-ųjų į komandos sudėtį galima įtraukti ir po tris vyresnius žaidėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)