Ispanijos rinktinė Rio 2016 olimpines žaidynes pradėjo dviem gana sensacingais pralaimėjimais kroatams ir brazilams, tik vargais negalais nugalėjo Nigeriją, tačiau vėliau Sergio Scariolo sustyguotas Europos čempionų orkestras užgrojo taip trankiai, kaip žandikauliai atvipo tiek lietuviams, tiek visam pasauliui.
Ispanai? Jie brandūs, pajėgūs. Tai lyg San Antonijaus „Spurs“ veteranai, jų komanda. Galima ją nurašyti kiek tik nori, tačiau ji visada bus aukštumoje.
Kevinas Durantas
109:59 parblokšta Lietuva, 92:73 – Argentina, o ketvirtfinalyje tiesiog susidorota ir su Prancūzija – 92:67.

94 taškai. Tokiu pranašumu Ispanijos rinktinė laimėjo trejas paskutines savo rungtynes kelyje link medalių Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir sparnai pietiečiams auga sulig kiekviena diena.

Pernelyg nieko keisto čia nėra. Ispanijos rinktinės vyrai visuomet pasižymėjo ambicijomis, o žvelgdami į M. Krzyzewskio treniruojamų amerikiečių žaidimą paniškos baimės patyrę veteranai tikrai nejaučia.

Nors amerikiečiai Brazilijoje ir laimėjo visas žaistas rungtynes, kai kurios jų pergalės buvo iškovotos vos kelių taškų pranašumu. Ketvirtfinalyje Kevino Duranto (27 taškai) vedama JAV rinktinė 105:78 nušlavė Argentiną, tačiau anksčiau amerikiečiai daug vargo turėjo ir žaisdami su Serbija, ir kovodami su Prancūzija – abi šias ekipas NBA žvaigždės įveikė vos trimis taškais, o skaičiuojant bendrą paskutinių trijų rungtynių santykį JAV rinktinė jas laimėjo 33 taškų persvara. Lyginant su Ispanija, ganėtinai kuklus rezultatas.

Apskritai iki pastarojo penktadienio susitikimo JAV krepšininkai oficialiose rungtynėse iškovojo jau 74 pergales iš eilės. Paskutinį sykį M. Krzyzewski auklėtiniai suklupo beveik prieš 10 metų. Paskutinį kartą amerikiečiai nuleistomis galvomis areną paliko 2006 m. rugsėjo 1 d., kai pasaulio čempionato Japonijoje pusfinalyje sensacingai po pratęsimo 95:101 nusileido Graikijai.

Prieš artėjančią dvikovą su Ispanija iš abiejų stovyklų sklinda gana prieštaringos emocijos. Jei tarp ispanų vėl netrūksta įžūlokų pareiškimų, JAV krepšininkai demonstruoja pagarbą ir tiesiog stoišką ramybę.

„Šiame turnyre buvo ne viena komanda, kuri atsidūrė arti pergalės prieš JAV, tai kodėl mes negalime to padaryti? Į Rio mes atvykome tik laimėti, todėl jei šiandien sėkmė bus mūsų pusėje, manau, kad mes galime tai padaryti“, – neabejojo 36-erių veteranas Juanas Carlosas Navarro, kuriam, kaip ir visai grupei iš legendinės ispanų kartos (Pau Gasolis, Felipe Reyesas, Jose Manuelis Calderonas) tai tikrai yra paskutinės olimpinės žaidynės.

„Londone mes buvome arti sėkmės, o dabar komanda yra labiau patyrusi, todėl mūsų galimybės tikrai nesumažėjo. Žinoma, jeigu tu užleisi kelią ir leisi JAV rinktinei įsisiausti, bus blogai, nes panaikinti taškų skirtumą yra nelengva. Bet jeigu mes neatsiliksime, eisime koja kojon, galime juos įveikti“, – konstatavo J. C. Navarro.

„Mes privalome aikštėje atiduoti viską. Jeigu taip ir bus, jeigu mes jausimės išsikrovę ir padarę viską, ką galime, mes jausimės patenkinti, nepaisant galutinio rezultato“, – pažymėjo S. Scariolo.

Tuo metu R. Rubio šypsojosi prisiminęs įvertinimus, kurie skambėjo prieš žaidynes, neva Ispanijos rinktinė į Rio atvyko „per sena“. Kad ispanus ištiks fiasko, kaip ir jų futbolo rinktinę Europos čempionate, kalbėjo ir Rimas Kurtinaitis, tačiau jo prognozė nepasitvirtino.

„Visi mus nuvertino. Ir tai padarė be reikalo. Būtent senoji karta yra mūsų privalumas, visi vieni kitus puikiai pažįstame, esame kaip šeima. Mes čia dar padarėme ne viską“, – pareiškė Minesotos „Timberwolves“ gynėjas.

JAV rinktinės vyriausiasis treneris M. Krzyzewski prieš pusfinalio dvikovą skandalingais pareiškimais nesišvaistė.

„Taip, mes puikiai žinome, kas mūsų varžovai. Matome, kaip jie rungtyniauja dabar, žinome, kad yra išsaugoję savo branduolį nuo 2008 ir 2012 m. olimpinių žaidynių. Pergalė šiose rungtynėse mums būtų geras pasiekimas“, – kukliai kalbėjo strategas.

Jam pritarė ir K. Durantas.

„Ispanai? Jie brandūs, pajėgūs. Tai lyg San Antonijaus „Spurs“ veteranai, jų komanda. Galima ją nurašyti kiek tik nori, tačiau ji visada bus aukštumoje“, – pažymėjo „Golden State Warriors“ puolėjas.

Ispanijos ir JAV pusfinalio susitikimas penktadienio vakarą prasidės 21.30 val., o antrasis pusfinalis tarp Australijos ir Serbijos vyks jau po vidurnakčio, startuos 1 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)