Olimpinėse žaidynėse lietuviai australus skaudžiai nuskriaudė dukart, įskaitant ir 2000 metų Sidnėjaus olimpinį turnyrą. Tada skaudėjo kaip reikiant, tačiau dabar lietuvių komanda visai kita, ir pusfinalyje kovą tęs būtent australai.

„Mes šventai tikime. Tikime galį įveikti visus priešininkus. Praeityje taip kalbėjo ir daugiau rinktinių, tačiau visada likdavę vietos abejonei“, – po pergalės mūšyje su Lietuvos aukštaūgiais sakė Australijos krepšinio rinktinės žaidėjas Andrew Bogutas.

Šį kartą tikrai nebūta jokių abejonių. Ir jokios arogancijos. Paprasčiausias pasitikėjimas savimi ir savo jėgomis. Nepaisant to, A. Bogutas išsakė ir australų ausiai ne itin mielą teiginį – Australijos komanda jau du kartus buvo iškopusi į olimpinį pusfinalį, bet likdavo it musę kandusi. „Taigi jokio spaudimo, mielieji“, – juokais apsidraudė krepšininkas.

Panašu, kad tokia Australijos rinktinė, kokią matėme iki tol, ryžtingai nusitaikiusi į medalius. To laukia ir tikisi visa šalis.

Lietuvos krepšinio aistruoliai

Nepaisant to, kad ir kokie nesustabdomi australai buvo krepšinio aikštelėje, lietuviai taip pat neabejotinai šventė pergalę – tik šį kartą tribūnose, pastebi australų svetainė. Panašu, kad sirgaliams iš Lietuvos Rio de Žaneire negali prilygti niekas.

Vienas už visus – ir visi už vieną. Toks šūkis bene labiausiai tinka apibūdinti jų kovinę dvasią. Neprilygstami net ir tie, kurie mylimos komandos žaidimą stebėjo pasipuošę baisokais buvusias Lietuvos krepšinio žvaigždes vaizduojančiais marškinėliais. Yra ir tokių, kurie turi ir savo dievukams skirtų tatuiruočių. Pripažinkite – tai kiek keistoka meilės išraiška, bet tebūnie. Jausmai yra jausmai.

Lietuvos krepšinio sirgalių idėjinis vadas ir lyderis – 44 metų krepšinio fanatikas, pravarde Sėkla. Pats vyras teigia, kad paskutinį kartą savo vizitine kortele tapusią barzdą skutosi, švelniai tariant, senokai – net prieš 26 metus.

T. Balaišis - Sėkla

Sėkla Lietuvos krepšinio rinktinę seka net ir į pasaulio kraštą. Ir taip jau 13 metų. Meilė krepšiniui ir Lietuvai jį buvo nubloškusi į Švediją, Ispaniją, Kiniją, Turkiją, Prancūziją, o dabar – Braziliją.

Krepšinis Lietuvoje vadinamas antrąja religija. Nedidelės, tačiau ambicingos Rytų Europos valstybės sportininkai Rio de Žaneire kol kas iškovojo keturis medalius, ir nė vienas iš jų nėra aukso. Nemažai lietuvių tokio tauriojo metalo trofėjų galbūt tikėjosi iš krepšininkų, tad neslepia nusivylimo. Tik ne Sėkla – jis šventai tiki savo komanda.

„Mes į krepšinį įdedame širdį, sielą. Esu tikras, kad greitai atsigausime, ir nuoskauda pasimirš“, – teigia jis.

Sėkla buvo ir visiems iki skausmo žinomos skanduotės „F**k you, referee!“ „Carioca“ arenoje iniciatorius, tačiau šį kartą lietuviai ją šaukė šypsodamiesi, tad ją vertėtų vertinti greičiau kaip pokštą, o ne kaip kritiką. Be to, lietuvių sirgaliai turi ir daugiau žymiai malonesnių palaikymo šūkių, apibendrina huffingtonpost.com.au.

Lietuvos krepšinio aistruoliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)