Dviviečių baidarių 200 metrų rungties A finale galingais yriais startavęs Lietuvos duetas pusę distancijos netgi pirmavo, tačiau vėliau į priekį praleido Ispanijos atstovus, o prieš pat finišą vos 0,014 sek. nusileido ir britams.

„Vėl pataikėme, nes startui paskutiniu metu labai daug dirbome: tiek individualiai, tiek dviese. Daug analizavome, kaip nepadaryti klaidų. Tas darbas davė savo“, – sėkmę aiškino A. Lankas.

Po finišo abu sportininkai triumfavo irklais taškydami vandenį ir priėmę varžovų sveikinimus. Visgi tik iš žurnalistų jie sužinojo, kad iki aukštesnio pakylos laiptelio pritrūko vos sprindžio.

„Nevarom Dievo į medį, nes tai geriausia, kas galėjo būti“, – dėl paskutinę akimirką prarasto sidabrinio medalio nė kiek nesikrimto A. Lankas.

„Prieš kažkiek laiko apie žaidynes negalėjau pasvajoti, o dabar: ir žaidynės, ir medalis – pati geriausia dovana“, – džiaugsmu tryško gimtadienį švenčiantis E. Ramanauskas.

Ar pirmąjį Lietuvos baidarininkų medalį olimpinių žaidynių istorijoje iškovoję atletai dabar švęs taip, kad net kaimelio stogas kilnosis?

„Tai turbūt“, – juokėsi A. Lankas.

„Negalime per daug švęsti, nes kiti sportininkai dar turės savo startus“, – kolegos entuziazmą kiek numalšino E. Ramanauskas.

Prieš išvyką į Rio lietuvių draugai ir šeimos nariai padovanojo jiems po talismą – pakabuką su vardais, kraujo grupe, Rio 2016 bei olimpiniais simboliais ir gimtosios šalies užrašu anglų kalba.

„Ir daug širdies sudėta“, – pridėjo A. Lankas, o abu sportininkai medalius dedikavo šeimos nariams, treneriams ir visiems juos palaikiusiems Lietuvos gyventojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)