Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių futbolo turnyro pirmajame pusfinalyje varžybų šeimininkai Brazilijos futbolininkai 6:0 (3:0) sutriuškino Hondūro komandą, o Neymaras įmušė greičiausią įvartį olimpiadų istorijoje.

24-erių metų „FC Barcelona“ klubo puolėjas po šiurkščios varžovų gynėjo klaidos atsidūrė vienas prieš vartininką ir jau 15-ą rungtynių sekundę pasiuntė kamuolį į vartus. Neymaras per teisėjo pridėtą laiką (90+1 min.) realizavo 11 m baudinį.

Du įvarčius Brazilijos rinktinei pelnė ir Gabrielis Jesusas (26 ir 35 min.), po vieną – Marquinhosas (51 min.) bei Luanas (79 min.).

Brazilai olimpinio turnyro finale žais ketvirtą kartą, tačiau aukso iškovoti jiems nėra pavykę. Iki šiol finale Brazilijos rinktinė kovojo 1984, 1988 ir 2012 metų olimpinėse žaidynėse. Londono olimpiadoje brazilai finale 1:2 nusileido meksikiečiams. Atlantos ir Pekino olimpinėse žaidynėse Brazilijos futbolininkai pelnė bronzos medalius.

Antrame pusfinalyje susitiko Vokietijos ir Nigerijos komandos. Pergalę rezultatu 2:0 (1:0) šventė vokiečiai ir pirmą kartą istorijoje pateko į finalą. Įvarčius pelnė Lukas Klostermannas (9 min.) ir Nilsas Petersenas (89 min.).

Rungtynės dėl bronzos ir finalas vyks šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)