6,7 taško, 7 atkovoti kamuoliai, 2,8 pražangos, 2,2 klaidos, vos 39 proc. pataikymas iš dviejų taškų zonos ir 8,5 naudingumo balo – uteniškis nė iš tolo nepriminė aukščiausio lygio vidurio puolėjo.

Palyginimui, 2015 metų Europos čempionate, kuriame buvo išrinktas į geriausių žaidėjų penketą, Jonas rinko po 16 taškų ir 8,4 kamuolio.

Žybtelėjimo laukė tiek treneriai, tiek sirgaliai, tiek pats J. Valančiūnas. Bet nesulaukė. Kas atsitiko centrui?

„Nesusitvarkiau savo paties galvoje. Perdegiau. Atrodo, norėjau, bet nepadariau. Turnyras man buvo labai blogas“, – galvą kraipė pats 24-erių metų žaidėjas.

Per šešerias rungtynes jis vos dvejose surinko dviženklį taškų skaičių, o po akistatos su ispanais „Carioca 1“ areną apskritai paliko tuščiomis. Geriausią savo karjeros sezoną NBA sužaidęs JV į save nebuvo panašus ir lemtingoje dvikovoje su australais, kuri užkirto lietuviams kelią link kovos dėl medalių (64:90).

Jonas per 24 minutes pataikė 2 dvitaškius iš 5 ir realizavo 1 baudos metimą iš 2 bei iš viso pasižymėjo vos 5 taškais. Taip, jis atkovojo 8 kamuolius, tik kartą prasižengė, nepadarė klaidų, varžovui išrašė bloką ir surinko 10 naudingumo balų, tačiau ne to tikėjosi Jonas Kazlauskas.

„Jonui nėra taip lengva – ir dėmesys, ir varžovų dėmesys, – tragišką didžiausios Lietuvos krepšinio vilties turnyrą aiškinti bandė 61-erių metų specialistas. – Jam reikia pačiam susitvarkyti su tuo aplinkinių dėmesiu. Bet jis išmoks.“

„Jonui reikia labiau atsiduoti krepšiniui. Jis – labai talentingas, bet viską gavęs dėl savo talento. Norėčiau, kad jis būtų toks pats darbštus treniruotėse, ir neužmirštų, jog gyvenant vien talentu pasaka gali greitai pasibaigti.

Norėčiau, kad ateityje jis būtų pats geriausias žaidėjas ir tai būtų jo komanda. Aš jam to linkiu ir galvoju, kad viskas bus gerai“, – anksčiau laiko 2011 metų NBA naujokų biržoje net 5 šaukimu pakviesto JV nurašyti neketino J. Kazlauskas.

Krepšinis.lt primena, kad Lietuvos rinktinėje J. Valančiūnas debiutavo dar 2011 metų Europos čempionate, kuris vyko mūsų šalyje. O tuomet jam dar tebuvo vos 19 metų.

Belieka tikėtis, kad šios žaidynės bus jam geras spyris į užpakalį, padėsiantis nesustoti tobulėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (588)